Beauty

Prirodni dezodoransi zdrava su i sve popularnija opcija, donosimo nekoliko odličnih prijedloga

  • Dezodoransi su neizostavan dio naše svakodnevne rutine u higijeni
  • Prirodni dezodoransi alternativa su antiperspirantima koje najčešće koristimo, a uz njih jednako tako možeš biti zaštićena od znojenja tijekom cijelog dana
  • Prirodne dezodoranse mogu koristiti svi, no potrebno je određeno vrijeme privikavanja. U nastavku ti donosimo nekoliko prijedloga najboljih prirodnih dezodoransa s kojima će tvoja koža biti svježa cijeli dan

Bez dezodoransa nitko od nas ne izlazi iz kuće te je dio naše svakodnevne kozmetičke rutine. Na tržištu postoji mnoštvo dezodoransa različitih proizvođača, a većinom novi biramo prema mirisu i onome što je našoj koži potrebno, primjerice ultra zaštita od znojenja ili pak njega osjetljive kože.

No, posljednjih godina, uz klasične antiperspirante i dezodoranse, kod mnogih su se na popisu omiljenih proizvoda našli i prirodni dezodoransi. Prirodni dezodorans alternativa je običnom antiperspirantu i dezodoransu koju vrijedi isprobati! U nastavku donosimo sve o prirodnim dezodoransima kao i nekoliko prepruka kako bi odabrala najbolji prirodni dezodorans za sebe.

Prirodni dezodorans | Autor: Shutterstock Shutterstock Prirodni dezodorans

Kako funkcionira prirodni dezodorans? 

Uz dezodoranse, na tržištu razlikujemo i antiperspirante. Dok antiperspiranti u potpunosti sprejčavaju znojenje, dezodoransi sprječavaju neugodne mirise. Prirodni dezodoransi posebni su po tome što ne začepljuju pore i ne sprječavaju znojenje, već funkcioniraju tako da uklanjaju bakterije koje uzrokuju tjelesni miris, bez začepljivanja pora.

Na prirodni dezodorans svatko se može priviknuti, no potrebno je proći detoksikacijski proces u kojem se naše tijelo privikava i oslobađa od štetnih sastojaka i suspstanci. Taj period može biti dug i do 30 dana, a tvoje će se tijelo u tom razdoblju privikavati na proizvod bez sastojaka poput aluminijevih soli i propilen glikola koji su dotad sprječavali znojenje.

Temeljna razlika između antiperspiranta i prirodnog dezodoransa je u tom što prirodni dezodoransi uklanjanju bakterije koje uzrokuju tjelesni miris bez da ometaju rad znojnih žlijezda i sprječavaju znojenje.

Prirodni dezodorans | Autor: Shutterstock Shutterstock Prirodni dezodorans

Prirodni dezodorans kao alternativna opcija

Prirodni dezodorans svakako je dovoljno učinkovita opcija kojom možeš zamijeniti antiperspirant, no njegovo djelovanje neće moći u potpunosti zamijeniti djelovanje antiperspiranta, odnosno njegovih sastojaka koji snažnije utječu na reguliranje znojenja i neugodnih mirisa.

Ipak, ako si zainteresirana za prirodni dezodorans kao prirodniju te zdraviju opciju, uz njega ćeš dobiti siguran i učinkovit način zaštite od neugodnih mirisa, bez sintetskih sastojaka.

Prirodni dezodorans | Autor: Shutterstock Shutterstock Prirodni dezodorans

Koje sastojke sadrže prirodni dezodoransi?

Prirodni dezodoransi bazirani su na dosta jednostavnim sastojcima koji su u većini slučajeva u potpunosti prirodni. U njima ćeš naći sastojke poput sode bikarbone, cinka, megnezija ili snažnih prirodnih ulja raznih biljaka koji ubijaju bakterije kojima su neugodni mirisi uzrokovani. Ti sastojci također će i njegovati često jako osjetljivu kožu ispod pazuha.

Za razliku od antiperspiranata, među sastojcima prirodnih dezodoransa nećeš pronaći aluminijeve soli, parabene niti alkohol. 

Prirodni dezodorans | Autor: Shutterstock Shutterstock Prirodni dezodorans

Prijedlozi prirodnih dezodoransa

Budući da ne sadrže sintetičke sastojke, već one prirodnog podrijetla, treba napomenuti kako ćeš prirodne dezodoranse morati nanostiti nešto češće, a također i proći razdoblje navikanja na sam proizvod prirodnog dezodoransa.

Lavera Basis Sensitive prirodni dezodorans u spreju

Lavera prirodni dezodorans u spreju na koži osigurava dugotrajnu svježinu uz kombinaciju organske aloe vere i prirodnih minerala. Nježan je za kožu i pogodan za sve tipove kože.

Prirodni dezodoransi | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Dr. Hauschka roll on dezodorans s ružom

Ovaj prirodni dezodorans kremasti je nježni losion s eteričnim uljem ruže koji djeluje umirujuće na svaki tip kože pa čak i vrlo osjetljivu.

Prirodni dezodoransi | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Mala od lavande prirodni dezodorans lavanda i vanilija

Deo krema s mirisom lavande i vanilije ima učinak sprječavanja neugodnih mirisa, a osim ispod pazuha, može se koristiti i za sprječavanje neugodnih mirisa nogu.

Prirodni dezodorans | Autor: malaodlavande.com malaodlavande.com Prirodni dezodorans Mala od lavande - lavanda i vanilija, 44,90 kn

Nuxe Bio Beauté roll on prirodni dezodorans

Svježi i pročišćavajući sastojci ovog prirodnog dezodoransa pružit će ti dugotrajnu zaštitu tijekom cijelog dana, a nježna tekstura neće ostaviti bijele tragove na koži.

Prirodni dezodorans | Autor: nuxe.hr nuxe.hr Prirodni dezodorans Nuxe Bio-Beauté roll on, 65 kn

Biobaza Natural Deo Silky Comfort prirodni dezodorans

Dezodorans je obogaćen prirodnim ekstraktima karite maslaca i jojobe s blagim antibakterijskim djelovanjem te sadrži prirodnu, blagu i njegujuću formulu na bazi minerala iz soli koja štiti kožu.

Prirodni dezodoransi | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Weleda Citrus prirodni dezodorans

Ovaj roll on dezodorans s osvježavajućim mirisom citrusa dozvoljava koži da diše te je pouzdana prirodna njega u borbi protiv neugodnih mirisa.

Prirodni dezodoransi | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Možda vas zanima Ovog ljeta odaberi svoj prirodni proizvod za sunčanje: imamo najbolje ideje Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: malaodlavande.com

Komentari 0