Beauty 13. studenoga 2012.

Pripremite se za vladavinu sjenila za oči

1/13

Sjenila za oči doživljavaju povratak. Nakon dugogodišnje vladavine crnih i sivih sjenila za smokey look te bež nijansi za poslovni, stižu sjenila u bojama koje oduzimaju dah.

Zelena, ružičasta ili možda plava? Sjenila su napokon otkrila sva svoja lica i oduševila nas trendi nijansama sezone. Nisu samo nijanse nove, nego i tehnike nanošenja koje na nov način ističu oči. Ono što će razveseliti mnoge je i vijest da se ove godine nose najrazličitije nijanse, pa će svaka žena imati boju uz koju će njene oči zablistati.

Neki novi smokey look?

Prvo srebrna, pa siva, a tek onda crna? Zaboravite stara pravila smokey looka i naoružajte se dvjema nijansama: crnom i nekom u boji! Drugu boju uskladite s bojom očiju – plave će istaknuti zlatne nijanse, smeđe plave, dok će zelene zablistati s ljubičastom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Na cijelu površinu kapka nanesite crno sjenilo, a tek na rubove sjenilo u boji. Cijelo oko je potrebno uokviriti i crnom olovkom kako bi pogled bio što dramatičniji. Ovakav look ponekad ide do ekstrema s crnim sjenilom do samih obrva, ali uvijek možete nositi i nešto decentniju varijantu s crnim sjenilom uz rub trepavica i sjenilom u boji u pregibu kapka ili jednobojni smokey u crnoj ili sivoj boji.

Novo lice poslovnog make upa

Poslovni make up je dugo vremena podrazumijevao, nude, nude i samo nude. Ove sezone on doživljava, male, ali značajne promjene koje vam mogu pomoći da naglasite individualnost. Najdecentniji make up i dalje ostaje jedva primjetan koristite li siva sjenila nanesena velikim kistom na cijeli kapak zbog disperzije boje.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Nešto dramatičnije je korištenje dvaju boja: neutralne na cijelom kapku te jače nijanse na donjem. Ta jača nijansa može biti ružičasta, kao na reviji kuće Rodarte, ali i u boji šljive, kestena ili pak siva ukoliko više volite zagasite kombinacije.

 | Autor:

Povratak eklektičnog donijela nam je kuća Zac Posen, koja se inspirirala Mariom Callas. Njen prepoznatljiv make up sastojao se od jako izvučenog sjenila na očima u savršenim tankim linijama. Tako je i ovoga puta: tuš je zamijenilo crno sjenilo naneseno tankim kistom umjesto tuša ili olovke. Pokretni dio kapka istaknut je bijelom mat sjenilom, a pregib mat smeđom nijansom koja pogledu daje dubinu. Ova neočekivana kombinacija možda nije za svaki dan, ali itekako može poslužiti za brzu transformaciju iz dnevnog u večernji look.

Komentari 0