Beauty

(Pre)velike trepavice, umjetni nokti, tamni ruž... 8 beauty trendova koji muškarcima nisu mili

  • Žene vrlo rado prate novitete u svijetu kozmetike te iznova traže proizvode koji će ih oduševiti
  • S druge strane, muškarci nemaju o tome pojma, ali dobro znaju što im ne sviđa u ženskoj dekorativi
  • Zašto nisu ljubitelji sjajila, umjetnih noktiju i predimenzioniranih trepavica otkrivamo ti u nastavku

Svaka nova sezona donosi nove trendove u svijetu kozmetike koje žene diljem svijeta s veseljem prate. Za razliku od njih, muškarci nisu upućeni u trendove, ali s vremena na vrijeme ipak bace ono na novitete. I dok smo mi žene usmjerene na potragu za onime što nam se sviđa, kod muškaraca je situacija obrnuta - bez pardona će naglasiti što im se ne sviđa. U nastavku ti donosim koji to trendovi u make upu nisu naišli na simpatije muškog dijela.

Možda vas zanima Tip-top cijelo ljetovanje: Treba ti samo ovih 10 modnih komada, a mi znamo gdje ih možeš naći Rubrika Moda Moda

1. Jarka sjenila za oči

Plava sjenila iz 80-ih ove su godine doživjela svoj veliki povratak, a ovog ljeta je ponovno populariziran i makeup look u kojem su oči naglašene crvenim i zelenim sjenilom. Za razliku od žena, muškarcima se ovaj trend ne čini nimalo uzbudljivim jer preferiraju prirodniji odabir šminke i nude tonove.

2. Sjajila za usne

Sjajila čine da naše usne izgledaju sjajnije i punije, ali za muškarce su ona samo jedna od prepreka pri ljubljenju. Da, muškarci tome pristupaju s praktične strane te smatraju kako su zbog sjajila usne ljepljive te umanjuju čaroliju poljupca.

via GIPHY

3. Predimenzionirane trepavice

Dugačke, tamne i zavijene trepavice izgledaju sjajno. S ovom konstatacijom će se složiti i muškarci i žene. Ipak, predimenzionirane, preguste trepavice koje ne djeluju prirodno ni iz aviona ("metlice") muškarcima su uglavnom odbojne. jednako kao i trepavice s komadićima zgrudane maskare i ponekom vlasi manje su veliki ne!

4. Pretaman umjetni ten

Pretaman i/ili narančast ten više nije u modi, a s time se posebno slažu muškarci. U modi je zdrav preplanuli ten za koji se ni ne moraš dugoročno izlagati suncu već ga postići putem preparata za samotamnjenje. Ipak, budi jako oprezna kako ne bi ostvarila neželjeni "pregoreni" efekt.

5. Pogrešna nijansa pudera

Premda često smatramo kako muškarci nemaju oko za detalje, stvarnost je nešto sasvim drugačije. Možda će to prešutjeti, ali sigurno će zamijetiti ako odabereš pogrešnu nijansu pudera.

Možda vas zanima Za svjež i dugotrajniji efekt! Genijalan, a besplatan trik s puderom koji vrijedi isprobati Rubrika Beauty Beauty

6. Određene boje ruževa

Muškarci obožavaju sjaje i pune usne namazane crvenim ružem jer djeluju tako senzualno i seksi. S druge strane, ne preferiraju tamne ruževe te ljubičaste, smeđe, plave i zelene nijanse na usnama.

via GIPHY

7. Predugi umjetni nokti

Predugi umjetni nokti ne nailaze na odobrenje naših snažnijih polovica jer većina muškaraca ipak preferira normalnu duljinu i prirodne nokte. Također, u obzir ne dolaze ni prljavi nokti i lak koji se ljušti. S druge strane, baš kao i mi, obožavaju njegovane, lijepo uređene i nalakirane nokte u različitim bojama. 

Možda vas zanima Provjerile smo je li ovaj ruž zaista neizbrisiv kako mu ime govori - i nemalo se iznenadile Rubrika Beauty Beauty

8. Previše šljokica

Šljokice i pretjerani sjaj idealni su za koncerte i festivale, ali u svakodnevnom životu se bolje držati podalje od njih. Barem tako tvrde muškarci koji ne simpatiziraju pretjeranu upotrebu glitera

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade! 

 

 


 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0