Beauty 06. veljače 2012.

Poslovni make up - decentno i s mjerom

Thinkstock.

Šminkanje za posao je dio svakodnevice većine žena, ali djevojke koje su tek završile srednju školu ili fakultet se suočavaju s dilemom: kako se našminkati za razgovor za posao, a kasnije i posao?

Tajna se krije u jednostavnom, prirodnom make up-u s naglašenim adutima u neutralnim nijansama. Neonski ruž, sjenilo sa šljokicama, zeleni lak...? Zaboravite na to kada ste u uredu! Bez obzira na ro radite li u državnoj službi, marketinškoj agenciji ili kao teta u vrtiću, morate znati da neke stvari jednostavno ne izgledaju dobro. Nije dobro niti otići na posao bez make up-a, ali minimalno šminke može naglasiti najbolje na vama te ostaviti dobar prvi dojam.

Naoružajte se neutralnim bojama, bojom breskve, smeđom te crnim tušem i maskarom. Tekući puder je obvezan kako bi ujednačio ten, a nježno breskvasto sjenilo će u kombinaciji s crnim tušem istaknuti vaše oči. Nosite neutralna ili lagano crvenkasta sjajila koja samo ističu boju usana, a ludosti su dozvoljene samo na noktima, ali i tada oprez.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Izbjegavajte upečatljiv nail art, lakove s krupnim šljokicama ili neobične boje poput plave ili zelene. Većina uredskih poslova tolerira nude nijanse ili pak crvene tonove, a njima srodne narančaste i ružičaste nijanse također mogu proći.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Highlighterom i bronzerom možete svojim lookovima dati dozu glamura, ali nemojte koristiti one s velikim šljokicama koje mogu djelovati napadno. Najbolji primjeri za poslovni make up su lookovi kakve nosi Jennifer Aniston, Kate Winslet ili pak Jennifer Lopez u svakodnevnim situacijama.

Više o proizvodima pomoću kojih možete kreirati look saznajte u galeriji...

Komentari 0