Beauty

Polumjesec manikura je ponovno IN - inspiriraj se!

Nakon sezona nail arta, manikura se ponovno okreće ka minimalizmu u kojem prednjači upravo popularan polumjesec

Jesi li znala da je polumjesec manikura u stvari prvi nail art na svijetu? Polumjesec je nastao već izlaskom prvog laka za nokte u crvenoj boji (onog brenda Revlon), a ta vrst manikure zadržala se i do danas. Ona je nešto poput francuske manikure, uvijek prisutna i nikad potpuno ne iziđe izmode, nosiva poput crvenog ruža ili valova u kosi - možemo reći da je klasik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Dye (@chroma_nails) on

No već je nekoliko sezona toliko bio popularan upadljiv nail art da su klasične manikure završile malo po strani. Izgleda da je napokon jesen 2018. odlučila priuštiti noktima minimalistički užitak, pa tako se i polumjesec vratio kao najpopularnija opcija. Otkud uopće ideja za takvu manikuru? U stvari polumjesec već imamo na donjem dijelu nokta. On se prirodno ocrtava i u stvari je baza nokta te njegov najbitniji dio. Polumjesec manikurom njega otkrivamo ili dodatno naglašavamo bojama, pa tako možemo imati ili sasvim retro crvene nokte s ogoljenim polumjesecom ili pak color-blocking kombinacije koje će i dalje djelovati vrlo chic. Ovu manikuru najlakše je izraditi uz pomoć šablone, no možeš se poslužiti i kakvom DIY tehnikom - papir, selotejp, flaster... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kat Ali (@_katali) on

Očekivano, već sada su Instagram profili puni ovakvih manikura, po smo sigurni da ćemo ih uskoro ponovno viđati i na crvenim tepisima, dok je jasno da su piste tjedana mode već osvojili. Trebaš inspiraciju? Vjerujemo da će ti jedna od ovih manikura odgovarati!

Možda vas zanima Testirala sam jeftini peel-off lak za nokte - vrijedi li? Rubrika Beauty Beauty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella On Demand (@bellaondemand) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erika B 〡OohErika ⚡️ (@graphicricky) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mojo Spa (@mojospa) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danielle L. (@10thstorynails) on

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0