Beauty

Testirala sam jeftini peel-off lak za nokte - vrijedi li?

Bez zadrške ću priznati da se ljenjivica u meni jako razveselila kada je vidjela "peel-off" lak za nokte u ponudi Catricea. Odmah sam ga isprobala!

Svijet ljepote je pun inovacija koje nam olakšavaju život, pa se tako isplatilo čekati lak za nokte koji ne moraš skidati acetonom. Peel-off lak za nokte zvuči tako savršeno da smo pomalo skeptični, ali smo ga se objeručke uhvatili. Zasad sam ga zamijetila na polici brenda Catrice, što me iznimno veseli jer znači i da je cjenovno pristupačan. Riječ je o #peeloff glam Easy To Remove Effect laku za nokte koji, nažalost, dolazi samo u šljokičastim varijantama, ali usudila bih se reći prvi drogerijski lak za nokte koji se može skinuti samo odljepljivanjem. Tvrde i da je dugotrajan, nanese li se u dva tanka sloja i pusti da se dobro osuši. Kasnije, naravno, nije potrebno koristiti odstranjivač laka za nokte već lak samo sastružeš, ne ostavljajući tragove struganja niti boje na noktima.   | Autor: miss7 miss7

Isprobala sam lak u nijansi "03 When in doubt, just add glitter". Lak izgleda vrlo šljokičavo i bogato dok ga ne počneš nanositi jer onda shvatiš da je to u stvari prozirni lak za nokte s ubačenim šljokicama. Kist u laku je dugačak i uzak pa se s njime lako lakira, ali se nikako ne da nanijeti toliko pravilno da šljokice lijepo i ujednačeno pokrivaju cijeli nokat. To me izbacilo iz takta i s finalnim izgledom sam, malo je reći, bila zgrožena. Lak se posušio brzo, a dio koji sam nespretno namazala na kožicu morala sam pažljivo ukloniti ne bi li mi povukao i nanos s nokta. Već sljedeće jutro osjećala sam posljednice svoje traljave aplikacije pa su me tako vršci noktiju grebali, a onda su se i ubrzo nakon toga otrgnuli. Kako se radi o šljokičastom laku, rupe se ne primjećuju što bi bila sreća u nesreći. Već sljedeći dan lak sam uklonila jer mi se naprosto ne sviđa boja. Skida se vrlo lako i brzo, dovoljno ga je povući i skine se odjednom s cijele površine nokta. 

 

Cijena laka za nokte je 27,90 kn i može se kupiti u drogerijama. Bi li ga opet kupila? Zasad ne. Ako Catrice izda nekoliko klasičnih nijansi pružit ću im priliku, no mislim da ova formula nije toliko otporna koliko je se predstavlja.

Ocjena: 3/5  | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0