Beauty

Pogreške kod make upa za žene iznad 40: Zbog ovih stvari izgledaš 10 godina starije

  • Make up za oči zabavan je način da začiniš svoj izgled i skreneš pozornost na oči
  • To također može biti sjajan način za odvraćanje pozornosti od znakova starenja, poput opuštene kože i bora
  • Međutim, važno je osigurati da šminka za oči doista djeluje dobro

Ako ti je cilj mlađi izgled, postoji nekoliko načela primjene šminke za oči koje nikada ne bi smjela zanemariti. Osim toga, postoji ta jedna pogreška koja bi mogla spriječiti tvoje napore prikrivanja starenja. Nastavi čitati za više detalja i savjeta!

Preskakanje primera

Ako nikada ne preskačeš stavljanje podloge (primera) za lice, ali ne uzimaš si vremena i za stavljanje primera na kapke, činiš si medvjeđu uslugu. Kapci se trebaju jednako pripremiti kao i ostatak lica. Isto tako, presudno je pronaći ultrahidratantni primer za oči.

Možda vas zanima Vizažisti otkrivaju 3 trika koja godine s lica skidaju u trenu, i stvarno pale! Rubrika Beauty Beauty

Bez primera postoji velika vjerojatnost da tvoje sjenilo neće proći bez problema. Osim toga, vjerojatno će se „naborati“ tijekom dana, naglašavajući sve bore oko očiju. Odjednom, ono što je započelo kao zabavan, svjež izgled šminke, moglo bi te postarati deset godina. Imajući to na umu, tvoj prvi zadatak trebao bi biti pronalazak primera.

Premda je preskakanje primera možda najveći promašaj, moramo spomenuti još jedan: pretjerivanje sa sjenilom i olovkom za oči (linerom). Ako ti je cilj izgledati mlađe, najbolje je da šminka za oči bude minimalna i „lepršava“.

Gusti potez crne olovke za oči mogao bi učiniti upravo suprotno, odnosno, da tvoje oči izgledaju starije. Umjesto toga pripazi na suptilnije nijanse eyelinera; sive i smeđe trenutačno su popularne alternative.

Možda vas zanima Znaš li koja je savršena boja ruža za tvoju osobnost? Riješi kviz i saznaj! Rubrika Beauty Beauty

Također pazi da strateški odabereš sjenilo. Umjesto da nanosiš ton boje (koji će se neizbježno naborati bez obzira na količinu primera), koristi laganu ruku kada je u pitanju nanošenje sjenila i nemoj ga stavljati nasumično.

Je li to moguće? Jennifer Lopez bez trunke šminke reklamira svoje proizvode, izgleda kao da nema ni 30

Umjesto toga, pokušaj pomaknuti sjenilo prema gore, što ti može pružiti iluziju zategnute kože.

via GIPHY

6 zlata vrijednih make-up savjeta za žene iznad 40 - po preporuci vrhunskih vizažista

Photo: Shutterstock

Komentari 0