Beauty

Znaš li koja je savršena boja ruža za tvoju osobnost? Riješi kviz i saznaj!

  • Ruž za usne postoji već 5000 godina, a Egipćani su drobili kukce kako bi dobili crvenu boju za usne
  • Jesi li znala da postoje pravila za savršen izbor ruža?
  • Boja ruža mora odgovarati i tvojoj osobnosti, riješi kviz i saznaj koja ti najbolje pristaje

Drevni Sumerani prvi su izumili i nosili ruž za usne prije otprilike 5000 godina. Lomili su drago kamenje i koristili ih za ukrašavanje lica, uglavnom na usnama i oko očiju, dok su Egipćani, poput Kleopatre, drobili kukce kako bi stvorili crvenu boju na usnama.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Većina kupuje ruž bez razmišljanja, no ukoliko želiš da ti ruž idealno stoji i dodatno naglašava tvoju prirodnu ljepotu trebaš obratiti pozornost na neka pravila.

Za početak vrlo je bitno odrediti ton kože, a to je lagano jer se dijeli na blijedu put najčešće s pjegicama, svijetlu kožu, blagu preplanulost, jaku preplanulost i tamnoputost. Prvim dvjema kategorijama odgovara nude, ružičasta i crvena boja ruža, blagoj preplanulosti boje trešnje i prljavo ružičasta, dok zadnjim dvjema smeđi, nude i ruž boje karamele.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Nadalje, trebaš otkriti i podton kože koji se lako otkrije samim proučavanjem vena na ruci. Ako su zelenkaste imaš topli, a ako su ljubičaste ili plave onda hladni podton, dok je negdje između neutralni podton.

Uz ovaj jednostavan test saznaj koje ti boje najbolje pristaju, a koje trebaš izbjegavati nositi

Sljedeće što je vrlo bitno je odrediti oblik usnice. Ako imaš veću gornju usnicu trebala bi nanijeti svjetliju nijansu na donju, a tek malo tamniju na gornju. Ako je obrnuto, preko bilo kojeg ruža pomiješaj nude ruž na sredini gornje usnice.

Osim oblika, bitno je znati i veličinu usnica. Žene s većim usnicama trebaju izbjegavati sjajne , a one s manjim bi trebale izbjegavati tamne ruževe.

Nakon toga odredi svoju boju kose. Plavušama stoji crvena i ružičasta nijansa ruža, brinetama boja lososa ili zagasito ružičasta, crnkama boja trešnje i karamele, a crvenokosim ženama koraljne nijanse.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Zatim slijedi boja očiju -  plavim ružičasta i topla crvena, zelenim crvena i ružičasta, a smeđim zagasito crvena i topla smeđa nijansa ruža.

Istraživanje otkriva koja boja kose i očiju na ženama se muškarcima najviše sviđa. Stvar je u kombinaciji...

I za kraja odredi nijansu zuba - ako imaš žućkaste zube biraj tamnije nijanse jer će one napraviti kontrast i vizualno pobijeliti tvoje zube, a ako imaš snježno bijele možeš nositi više manje sve ruževe.

Sad kad si saznala kakva boja ruža odgovara tvom izgledu, riješi kviz i saznaj koja boja ide uz tvoju osobnost!

 

 

Photo: Pixsell/agefotostock

Komentari 0