Beauty

Plavooke djevojke, ovo je idealan make up za vas!

Za definiranje plavih očiju najprikladnije su olovke u plavoj i sivoj boji, ali i sjenila u jarkim nijansama

Oči su ogledalo duše i vrlo su važne u komunikaciji s ljudima. One su tajno oružje žena, naročito onda kada žele ostaviti dojam. Zbog toga je važno da ih istakne na najbolji način.

Sjenila

Iako su specifične i posebne, plave oči nije teško našminkati, a osnovni i najvažniji korak pri njihovom šminkanju je odabir sjenila. Ljepotu plavih očiju najbolje ćete istaći svijetlim tonovima ružičaste, srebrne, zlatne i ljubičaste. Boja lavande savršeno će uokviriti lice, a tamnosive nijanse plavim očima dat će mističan izgled. Isprobajte i tamnoplavo i tirkizno sjenilo jer, iako srodne s bojom vaših očiju, ove nijanse će ih istaknuti na poseban način. Plavim očima savršeno pristaje i narančasta sjena. Ipak, ako koristite jarke boje za šminkanje očiju, nemojte nanositi rumenila jarkih boja, niti ruž za usne.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Olovke i eyelineri

Za definiranje plavih očiju najprikladnije su olovke u plavoj i sivoj boji. Crna olovka na plavim očima izgledat će neprikladno, posebno ako se linija povuče u donjoj strani oka. Ukoliko ipak želite, preporučeno je povući liniju duž kapka, tik do trepavica. Što je linija tanja, to će kapci izgledati ljepše.

Maskara

Plave oči traže crnu maskaru, osobito ako je u kombinaciji sa sjenama neobičnih boja. Ipak, ako se odlučite za sjene blažih nijansi, tada slobodno eksperimentirajte maskarama u boji. Ljubičasta maskara definirat plave oči na poseban način.

Photo: Getty Images

Komentari 0