Beauty

Pitale smo frizere: kako se riješiti (dosadnog) elektriciteta u kosi

  • Nagla promjena temperature stvorila nam je probleme u njezi kose
  • Jedan od njih je i elektricitet u kosi koji nam često zadaje glavobolje
  • Stručnjaci su nam otkrili što ga uzrokuje, kako ga spriječiti i koje je proizvode dobro koristiti

Posljednjih dana iznenadile su nas nagle promjene temperature. Ovim hladnim danima ne zamjeramo samo što su nam ukrali proljeće, već i što su napravili nered kada je naša kose u pitanju. Boriš li se i ti s elektricitetom u kosi zadnjih dana? Ako je odgovor na ovo pitanje potvrdan, sigurne smo da nisi ni malo oduševljena tim. Ali ne brini, potražile smo rješenje kako izaći na kraj s tim problemom. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

 

Stručni tim iz frizerskog salona Vikler i ruž objasnio nam je zašto uopće dolazi do elektriciteta: 

"Do elektriziranja kose dolazi zbog naglih temperaturnih promjena, karakterističnih za hladnije mjesece ili prijelazna razdoblja kada prelazimo iz zagrijanih prostorija na vanjski, hladniji zrak. Oštećena kosa također potiče elektriziranje, a time i bakterije i prljavštinu koji se primaju za kosu i dodatno je isušuju i oštećuju."

Premda smo već duboko zagazili u proljeće, još uvijek smo (nažalost) u prijelaznom razdoblju kada temperature neprestano variraju od visokih prema niskima. Stoga je naelektrizirana kosa nešto što će nas zasigurno gnjaviti još neko vrijeme, a stručnjaci su nam otkrili i kako to možemo spriječiti ili ublažiti

"Za sprječavanje elektriciteta u kosi preporučujemo rjeđe pranje kose zbog toga što često pranje iz kose eliminira prirodna ulja te je čini sušom. Samim tim kosa je podložnija statičkom elektricitetu. Preporučuje se pranje jednom do najviše dva puta tjedno i to mlakom vodom te hidratantnim šamponom i regeneratorom.

Nadalje, kosu je najbolje sušiti prirodnim putem, a ako se to baš čini sušilom, neka ono bude odmaknuto barem 20 do 30 centimetara od kose. Kod češljanja treba izbjegavati plastične češljeve i koristiti one od prirodnih materijala poput drveta. Redovito šišanje vrhova kose također je efikasan način za sprječavanje elektriciteta u kosi jer su ispucali vrhovi podložniji elektriziranju, a trebalo bi izbjegavati i agresivne tretmane i boje za kosu.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VIKLER I RUŽ (@vikleriruz) on

Kada već dođe do statičkog elektriciteta u kosi, donosimo nekoliko savjeta kako ga smanjiti:

  • Nakon što osušiš kosu, pošpricaj tjeme s malo vode.
  • Potom pošpricaj lak za kosu na četku kojom ćeš češljati kosu.
  • Metalnim predmetom prođi po kosi jer će metal apsorbirati statički elektricitet."

Spas od naelektrizirane kose nude i brojni beauty proizvodi, a stručnjaci iz ovog salona opisali su nam o kojim je proizvodima riječ: 

"Na tržištu postoje brojni proizvodi namijenjeni suzbijanju elektriciteta u kosi, a većina njih sadrži silikone koji štite kosu i minimaliziraju elektricitet. Također na mokru kosu može se nanijeti malo ulja, koje će kosi dati potrebnu vlagu i štititi je od elektriciteta. Predlažemo ulje makadamije, arganovo ili pak bademovo ulje. Osim toga, naelektrizirana kosa može se ukrotiti i sprejevima protiv elektriciteta kose."

 

 | Autor: miss7/pr miss7/pr S lijeva na desno: Macadamia Nourishing Moisture Oil (91 kn), Eveline Ulje za Kosu Argan+Keratin (49,90 kn)

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Crni

    Protiv elektriciteta pomaže jedino uzemljenje (fizika 101). Znači, treba vas dobro uzemljiti