Beauty

Patiš od prištića i akni na leđima? Evo što bi trebala raditi drugačije da ih se riješiš zauvijek

  • Akne i prištići na leđima su čest problem kojeg se ponekad uistinu teško riješiti
  • Probala si sve moguće proizvode koji su obećavali tranformaciju, no ništa od toga ti nije pomoglo? Postoji osam stvari koje svi mi radimo u svakodnevnom životu i kojima možda pogoršavamo stanje na leđima, a da toga nismo ni svjesne
  • Otkrij što bi trebala raditi, a što izbjegavati kako bi se zauvijek riješila ovog problema
  • Pročitaj više: Ovo je savršen proizvod za one kojima se ne da mazati, a imaju suhu kožu tijela kao ja - košta samo 10 eura!

Mnogi od nas iz nekog naizgled neobjašnjivog razloga često imaju prištiće i akne na leđima. Zašto se nekima to uvijek iznova događa, dok drugi bez ikakvog napora ili dodatnog truda imaju potpuno čistu kožu leđa? Nakon što si se pobrinula za svoje lice, potrebno je određenu dozu pozornosti usmjeriti i na ovo puno veće područje kože koje ponekad jedva možemo doseći. Prije nego što na leđa kreneš mazati sve svoje omiljene proizvode za njegu lica, vrata i dekoltea, prvi i iznimno važan korak je prevencija. Napravili smo popis najboljih načina za sprječavanje nastanka neugodnih prištića i akni na leđima koji bi konačno mogla riješiti taj problem zauvijek.

Možda vas zanima Istražili smo što je točno 'collagen banking' i kako od njega može profitirati naš mladoliki izgled Rubrika Beauty Beauty

Svoje grudnjake češće ubaci u perilicu rublja

Iako ti se ovo možda podrazumijeva, nije tajna da mnoge od nas predugo nose onaj svoj jedan omiljeni grudnjak i istovremeno odgađamo njegovo pranje. Ipak bi najbolje bilo kad bismo grudnjak ubacile u perilicu rublja nakon svaka, maksimalno, dva nošenja, a ako to ne pomogne, onda nakon svakog nošenja. Grudnjake je potrebno prati na niskim temperaturama i u vrećici za zaštitu donjeg rublja. Također, sportski grudnjak ne bismo trebale nositi više od jednom.

Blazinice natopljene tonikom od hamamelisa je dobro imati pri ruci

Ako su znoj ili višak sebuma uobičajeni problemi s kojima se suočavaš, dobro je uz sebe imati blazinice natopljene tonikom od hamamelisa (vještičji lješnjak, eng. witch hazel). Brzo čišćenje kože blazinicom ispod naramenica grudnjaka može spriječiti stvaranje prištića koji su uzrokovani toplinom i trenjem u kombinaciji sa sebumom i znojem. Također, dobro je izbjegavati nošenje teških ruksaka i torbi na leđima jer bi i oni mogli uzrokovati dodatno, neželjeno trenje.
Za brzinsko tretiranje ovih područja gdje god se nalazile, dovoljno je staviti nekoliko blazinica u, primjerice, prazno i oprano pakiranje od kreme koju si prethodno potrošila te ih natopiti tonikom od hamamelisa, zatvoriti pakiranje i ubaciti u torbu. Na linku možeš pronaći jedan od najpopularnijih tonika s hamamelisom u beauty svijetu.

Obavezno se istuširaj nakon svakog treninga, i to čim prije!

Možda si sretna jer si odradila četvrti trening taj tjedan i taman si srela prijateljicu u teretani pa ste se zapričale. Međutim, ne bi se trebala zadržavati i provoditi više vremena nego što je potrebno u svojoj tijesnoj opremi za vježbanje nakon što si se upravo znojila u njoj posljednjih sat vremena jer tako kreiraš pogodno “tlo” za izbijanje prištića i akni. Trebala bi se istuširati što je prije moguće, posebno obraćajući pozornost na pranje leđa i područja koja su trpjela trenje (ispod grudnjaka i slično). Ako tvoja teretana ima tuš, najbolje bi bilo da se istuširaš odmah tamo umjesto da čekaš da se dođeš kući.

Možda vas zanima 5 najčešćih pogrešaka u njezi kože zbog kojih možemo izgledati starije nego što jesmo Rubrika Beauty Beauty

Koristiš bogate proizvode za hidrataciju kose? Obavezno operi leđa na samom kraju tuširanja

Kad se tuširaš, redoslijed kojim ćeš oprati određene dijelove tijela je jako važan. Pobrini se za to da tvoja leđa budu posljednji dio koji ćeš oprati jer kemikalije i ulja iz nekih regeneratora i maski za kosu mogu začepiti pore i zadržati se tamo nakon pranja kose. Dobro je i odabrati proizvode koji su nekomedogeni i koji neće začepiti pore.

Odradi piling kože jednom tjedno

Ponekad nam je jako primamljiva ideja propisno istrljati sve s kože svog tijela pa tako i leđa, no ipak bismo trebale odoljeti tom porivu. Ako smo pregrube prema svojoj koži to može pogoršati stanje na našim leđima. Potrebno je nježno trljati kožu, kružnim pokretima i nježnim proizvodima. Umjesto mehaničkog pilinga možeš isprobati i kemijski piling za tijelo - Dr. Dennis Gross Alpha Beta® Exfoliating Body Treatment jedan je od najpopularnijih proizvoda koji hvale i slavne dame poput Emily Ratajkowski.

Možda vas zanima Redovito ju mažeš, ali koža tijela ti je i dalje ekstremno suha? 3 greške koje svi radimo s kremama za tijelo Rubrika Beauty Beauty

Često mijenjaj posteljinu

Svaku noć, u trajanju od šest do osam sati, ležimo u krevetu obgrljene svojom posteljinom. Vjerojatno nismo ni svjesne toga kakav točno trag za sobom ostavljaju naša tijela na posteljini u tom razdoblju, no možemo to probati zamisliti i, moramo biti iskrene, odmah smo poželjele skinuti svu posteljinu s kreveta i strpati ju u perilicu. Minimalno svakih 7 do 10 dana (bez iznimke!) bismo trebale mijenjati posteljinu, pogotovo ako želimo spriječiti nastajanje novih akni i prištića na leđima.

Razmisli o korištenju filtera za tuš

Filteri za tuš izvrsni su za zdravlje vlasišta, kose, ali i naše kože. Eliminacija što je moguće više toksina i iritansa iz vode kojom se peremo je odlična ideja i pomoći će cijeloj našoj beauty rutini. Filteri mogu ukloniti velike količine klora i drugih čestica iz vode te mogu spriječiti pretjerano isušivanje kože, što u suprotnom uzrokuje prekomjernu proizvodnju sebuma i stvaranje prištića i akni na leđima.

Foto: Instagram @valerialipovetsky Možda vas zanima Ljudi masovno koriste rižinu vodu za ljepotu i blistavost kože, no što kažu istraživanja? Rubrika Beauty Beauty

Ljeti pažljivo biraj kremu za zaštitu od sunca

Teško je samome sebi namazati leđa kremom sa zaštitnim faktorom pa obično tražimo pomoć prijatelja ili partnera. Pobrini se da ta osoba uvijek ima čiste ruke. Također, dobro je birati proizvode s prirodnim sastojcima kada je riječ o SPF-u. Izuzetno guste formule mogu uzrokovati trenutno nakupljanje proizvoda u porama koji se potom miješa s prljavštinom i znojem što bi moglo uzrokovati daljnje probleme s kožom. Odaberi laganu, mineralnu formulu sa sastojcima koji su nježni.

Na kraju, važno je zapamtiti još jedno zlatno pravilo - apsolutno nikada nemoj kopati po koži i istiskivati prištiće na leđima! Koliko god ti se to možda čini primamljivom idejom, istiskivanje prištića može uzrokovati širenje bakterija i pogoršati postojeći problem. Važno je kreirati što čišće okruženje, napraviti piling jednom tjedno i pustiti kožu da diše pravilnim ispiranjem proizvoda s nje, čestim mijenjanjem posteljine te izbjegavanjem pripijene odjeće.

Turban za sušenje kose Možda vas zanima Tuširanje ili izležavanje u kadi? Doznaj što je zapravo bolje i zdravije za tijelo i kožu, mogla bi se iznenaditi Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @cajaroli

Komentari 0