Beauty 23. veljače 2012.

Palete sjenila za smokey look

Thinkstock.

Mnogo je razloga zašto žene vole smokey look : on je jednostavan, seksi, a i na kraju večeri ne izgleda loše, usprkos činjenici da se razmazala maskara.

Ono što velik broj žena obeshrabri pri kreiranju ovog looka je potreba za nekoliko vrsta sjenila. Bijela, siva, antracit, crna... sve nalik jedna drugoj, ali svaka posebna. Ovoga tjedna recenzirala sam palete za smokey eyes.

Iako sam pristalica mono sjenila, moram priznati kako svaki put uoči putovanja požalim jer poželim da u jednoj paleti imam sve svoje favorite. Ovoga mjeseca za moju naklonost su se borile Make Up Factory paleta br. 03 i Estee Lauder paleta u nijansi Film Noir. Obje palete su testirane s ArtDeco bazom za sjenila, proizvodom od kojeg se ne razdvajam od srednje škole.

Dizajnerski komad u kozmetičkoj torbici

Karakteristike: Estee Lauder Pure Color palete (448 kn) kreirao je Tom Pecheux, jedan od najpoznatijih vizažista današnjice. Paleta ima pet nijansi različitih sjenila s različitim efektima: siva i bijela su shimmer, crna je mat, antracit je glitter, a zelenkasta metalik. Sjenila su navodno dugotrajna i na kapcima su identične boje kao i u kutijici.

 | Autor:

Moj prvi dojam: Teško je ostati ravnodušan na zlatno pakiranje koje izgleda poput skupocjenog komada nakita. U paleti se krije i zrcalo koje je dovoljno veliko za brzinsko šminkanje, ali i tri vrste aplikatora: spužvasti, aplikator za obrubljivanje i četkica. Sami aplikatori me nisu fascinirali, jer se ionako šminkam posebnim kistovima.

Faza testiranja: Iako mi na prvu ruku zelenkasta nijansa iz ove palete nije najbolje "sjela" ispostavilo se da upravo ona omogućuje nebrojeno mnogo kombinacija. Zahvaljujući njoj, ova sjenila možete nositi od jutra do večeri.

Sjenila su jako pigmentirana, lako se blendaju i nanose te se ne truse. Sve boje su istog intenziteta i moram priznati kako u životu nisam vidjela ovako dobro pigmentirano i intenzivno crno sjenilo. Uz bazu traju cijeli radni dan, čak i dulje od 12 sati ako ih nanesete u debljem sloju.

Konačan dojam: Želite li nešto s čime ćete razveseliti sestru ili mamu? Želite se nagraditi za diplomu? Ova sjenila su kao stvorena za to! Kvalitetna su, postojana, ali nažalost i skupa. Njihova tekstura je božanstvena, ali cijena je nešto što ovoj paleti ne mogu oprostiti.

Sjenila za ljubiteljice trendova

Karakteristike: Make Up Factory paleta (129 kn) sadrži četiri nijanse sive boje. U opisu proizvoda piše kako se radi o svilenkastim sjenilima u četiri međusobno prilagođene boje koje odgovaraju različitim potrebama. Vještijima će to biti dovoljno, a za manje vješte na službenoj stranici je moguće pronaći kratke upute o korištenju palete.

 | Autor:

Moj prvi dojam: Sjenila dolaze u lijepom srebrnom pakiranju s "prozorčićem" tako da na prvi pogled vidite o kojim nijansama se radi. Uz sjenila, u pakiranju se nalaze i zrcalo koje je dovoljno veliko za provjeru make upa, ali premalo za nanošenje kompletnog smokey looka te aplikator.

Faza testiranja: Na prvi pogled je jasno da se uistinu radi o mekanim i svilenkastim sjenilima koja se lako nanose i razmazuju – na dodir su gotovo kremasta. S ovim sjenilima se ne morate bojati "panda looka", jer čak i početnice mogu lako raditi s ovom teksturom. Sve četiri boje su shimmeraste i imaju sjaj, što ovu paletu čini manje prikladnom za dan, a više za večer. Ipak, pažljivim kombiniranjem se svjetlije nijanse mogu nositi i tijekom dana. Boje se ne osipaju po licu tijekom nanošenja i lako se kombiniraju jedna s drugom.

Konačan dojam: S ovom paletom ćete dobiti sve što je potrebno za smokey look. Doduše, nakon sedam sati sjenila su malo izblijedjela, ali i dalje su vidljiva. Prednost ove palete je svakako tekstura sjenila koja je idealna za početnice – ona su meka i laka za blendanje te je s njima uistinu teško pretjerati.

Koji proizvod me osvojio?

Estee Lauder paleta je san snova: pakiranje je lijepo, sjenila kvalitetna, a boje intenzivne. Ono što mi se na njoj nikako ne sviđa je cijena. Za cca. 90 kuna po nijansi možete sami složiti svoju smokey paletu sjenila i količinski dobiti mnogo više nego što dobijete kada je u pitanju ovaj proizvod. Mislim da sama nikada ne bih kupila ovaj proizvod bez obzira na sve njegove pozitivne karakteristike, jer granicu za kupovinu sjenila povlačim na 150 kuna.

Upravo zato bi u ovom slučaju svoj glas dala Make Up Factory paleti koja ima mnogo realniji omjer cijene i kvalitete. Iako je isključivo paleta za smokey look, vještije ljubiteljice kozmetike će pomoću nje moći kreirati i dnevne lookove. 129 kuna nije malo, ali nije ni previše za četiri sjenila solidne kvalitete uz koja će vaše oči zablistati.

Komentari 0