Beauty

Ovo su najpopularniji parfemi na svijetu, neki su pravo iznenađenje

  • Odabir dobrog parfema ponekad je težak posao, pogotovo između toliko vrsta i mirisa
  • Kako bismo ti olakšali izbor, donosimo listu najpopularnijih
  • Na listi najpopularnijih parfema u 2022. godini imamo neke standardne klasike, ali i poneka iznenađenja

Što se tiče odabira najboljeg parfema, postoji toliko mogućnosti. Bez obzira preferiraš li nešto lagano i cvjetno, ili nešto bogatije i drvenasto, postoji širok raspon brendova koji se natječu za tvoju pažnju. Kako znati koji odabrati?

Možda vas zanima Kako izabrati parfem za vjenčanje i 10 najboljih parfema za taj veliki dan Rubrika Beauty Beauty

Ekipa iza Hey Discount napravila je listu najpopularnijih mirisa na svijetu - pregledali su Google pretraživanja, TikTok preglede i Instagram hashtagove kako bi saznali koji su najtraženiji mirisi, a neki od njih su prilično iznenađujući. U nastavku saznaj o kojim se parfemima radi!

Maison Francis Kurkdjian – Baccarat Rouge 540

Ovaj parfem ima preko 100 milijuna pregleda na TikToku, što ga čini iznimno popularnim. Uz bogate note jasmina, šafrana, jantara i cedra, jedinstveni miris odgovara svima. Radi se o skupocjenom parfemu čija je cijena kod nas 5 785 kuna za 200 ml, a nabaviti ga možeš na stranici Lijepa.hr.

Dior – Sauvage

Na drugom mjestu je Diorov Sauvage. Ovaj muški miris kombinira citrusni bergamot s bogatim drvetom ambera, čineći ga pomalo začinjenim, ali istovremeno svježim. Najveće pakiranje dolazi u bočici od 100 ml čija je cijena oko 1 710 kuna. 

 

 | Autor: Screenshot Screenshot Lijevo: Maison Francis Kurkdjian – Baccarat Rouge 540, desno: Dior – Sauvage

Chanel – No.5

Ovdje nema iznenađenja. Chanel – No.5 je desetljećima na svim listama omiljenih parfema. Njegov puderasti, cvjetni miris sa svijetlim citrusnim gornjim notama čini ga idealnim za svaki dan. Čista Chanelova petica je jedan od najskupljih parfema na svijetu, a u 2022. godini se nalazi na 4. mjestu. Za 30 ml ovog parfema treba izdvojiti oko 4000 dolara. Parfemska vodica, kakva se može naći na većini shopova, košta oko 1100 kuna za 50 ml. 

 Dior – Miss Dior

Dior je opet pogodio. Ovaj miris ispunjen je svježim, cvjetnim notama uključujući đurđicu, božur i iris uz suptilnu toplinu nota vanilije i sandalovine. Jednostavno ukusno.

 | Autor: Screenshot Screenshot Lijevo: Chanel N°5, desno: Dior – Miss Dior

Creed – Aventus

Aventus je suvremeni muški miris koji se otvara svježim gornjim notama bergamota, crnog ribiza, jabuke i ananasa. Drvenasto središte i bogata baza hrastove mahovine, ambra i vanilije daju završni procvat. Ova parfemska vodica u bočici od 100 ml košta oko 3.000 kuna.

 Yves Saint Laurent – Black Opium

Ovaj senzualni parfem je super jedinstven zahvaljujući notama vanilije i kave koje su uravnotežene sočnim notama kruške i cvijeta naranče, što ga čini idealnim večernjim mirisom. Cijena parfemske vode je oko 861 kunu za 90 ml.  

 | Autor: Screenshot Screenshot Lijevo: Creed – Aventus, desno: Yves Saint Laurent – Black Opium

Guerlain – Shalimar

Ovaj Guerlain miris je bezvremenski, zbog čega sumnjamo da je jedan od najpopularnijih parfema. S notama bergamota, vanilije i irisa, to je onaj koji će zauvijek ostati u tvojoj kolekciji. Trenutno na Notinu traje velika akcija na ovu parfemsku vodicu te 50 ml možeš kupiti već za cijenu od 489 kuna.

Giorgio Armani – Acqua di Gio

Ovaj muški miris otvara se voćnim punčem, prije nego što podlegne pikantnom srcu prožetom muškatnim oraščićem i korijanderom. Za kraj, smjesti se na grijaću podlogu od jantara, pačulija i cedra.

7 odličnih proljetnih parfema: mirišu na cvijeće, optimizam i sreću

 | Autor: Screenshot Screenshot Lijevo: Guerlain – Shalimar, desno: Giorgio Armani – Acqua di Gio

Viktor & Rolf – Flowerbomb

Ovaj cvjetni miris ima tople, drvene podtonove, zbog čega se ističe u masi. Otvara se gornjim notama čaja, bergamota i frezije isprepletenih u jarki buket sambac jasmina, cattleya orhideje i centifolia ruže.

Calvin Klein – CK One

Unisex miris Calvina Kleina je u nekom trenutku bio u svim našim životima. Hladan, čist i osvježavajući miris sadrži note naranče, papaje i limuna, dok je baza senzualna kombinacija mošusa i jantara. Cijena za 300 ml je oko 391 kuna. 

 | Autor: Screenshot Screenshot Lijevo: Viktor & Rolf – Flowerbomb, desno: Calvin Klein – CK One

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0