Beauty

Ovo nas posebno veseli: Sijedi pramenovi nisu bauk, već novi proljetni trend!

  • Ovaj iznenađujući proljetni trend bi mogao pozitivno iznenaditi sve dame koje muku muče s prekivanjem sijedih vlasi
  • Sive pramenove više ne nastojimo prekriti već ih stopiti s bojom tvoje kose kako bi se kreirala višedimenzionalna frizura koju je jednostavno održavati
  • Završi rezultat je jedinstveni prirodni izgled koji se postiže tradicionalnim tehnikama poput balayagea ili pramenova

Bezuspješno nastojiš prikriti sijede vlasi? Prema riječima slavnih frizera tome je odzvonilo, budući da je 'gray blanding' postao novi hit pokret u bojanju kose. Ideja je stvoriti blaži prijelaz između sijedih pramenova i boje tvoje kose. Sive pramenove ne nastojimo prekriti, već kamuflirati. Oni će i dalje postojati, ali neće biti dominantna boja.

Možda vas zanima Ove žene htjele su obojati sijedi izrast, ali frizer je imao bolji plan. Pogledaj šokantan rezultat! Rubrika Life&style Life&style

Uspješan prijelaz ostvaruje se dodavanjem drugih boja koje su slične prirodnoj nijansi tvoje kose. Pošto je svaka kosa različita, ne postoji jedinstvena formula o tome kako bi se točno trebalo izvesti ovo stapanje. U dogovoru s frizerom se odlučuje koja će se točno tehnika primijeniti na tvojoj kosi. A bez obzira odabereš li balayage ili pramenove, rezultat bi trebao biti jedinstvena frizura prirodnog izgleda koja se vrlo lako održava i ne iziskuje učestalo osvježivanje.

Jesi li već čula za 'grombre' trend koji slavi sijedu kosu? Da, postoji i izgleda sjajno!

Ovakav pristup oblikovanju kose nije novina, no uvelike ga je popularizirala pandemija koronavirusa. "S produljenim karantena došlo je do promjene u stavu prema oblikovanju kose i potrebe za fleksibilnim rješenjima. Mnoge žene ne žele više prikrivati sijede pa smo morali osmisliti način kako ih što bolje kamuflirati", istaknuo je za Glamour Robert Eaton, tehnički direktor Wella Professional.

U prilog tome ide i podatak da pretraživanje pojma 'going gray', odnosno puštanja sijede kose, na Pinterestu bilježi porast od pretraživanja od 879 posto. Tako je odlučeno da je sive pramenove bolje stopiti, nego sakriti. Kako bi stvari izgledale prirodno, primjenjuju se pravila tradicionalnog balayagea.

Ova tehnika bojenja idealna je za postizanje osunčanog prirodnog izgleda kose

Možda vas zanima Ove žene pokazuju zašto nam sijeda kosa uopće ne mora nabijati pritisak Rubrika Life&style Life&style

Istaknuti dijelovi suptilno su uvedeni oko 3 cm od korijena, pramenovi koji uokviruju lice su posvijetljeni kako bi koži dodali osvjetljavajući efekt, a krajevi ostaju prirodni, osvježeni tek šišanjem vrhova. Na primjer, dame koje nose pepeljasto sivu ili hladnu nijansu plave boje neželjene sive vlasi mogu vrlo lako uz pomoć balayage tehnike kamuflirati u tonsko remek-djelo koje se odlikuje višedimenzionalnošću i prirodnim izgledom.

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

 

 

Photo: Instagram@ tihanaharapinzalepugin

Komentari 0