Beauty

Kozmetičarka otkriva najvažniji korak u njezi kože

  • Početak godine pravi je 'tajming' za promjene na bolje - i odličan trenutak da počneš svojoj koži pridavati pozornost kakvu zaslužuje 
  • No, koja je pravilna svakodnevna rutina njege kože? To nam otkriva cijenjena kozmetičarka i suvlasnica Estetskog centra Eden, Paola Peček
  • Zašto je važno svakodnevno čišćenje lica kod kuće, kako izgleda pravilna beauty rutina i od kojih bi se 7 koraka trebala sastojati, saznaj u nastavku članka

Čišćenje lica je prvi korak koji radimo u kućnoj njezi i po meni najvažniji. Ali, često moji klijenti ne obraćaju pažnju na pravilan odabir preparata za čišćenje kože. Fokusiraju se na dobru kremu ili serum, a ključni korak zanemare. Ukoliko nismo dobro i pravilno očistili kožu, svaki sljedeći korak u njezi neće nam dati odgovarajući rezultat. To se često zna dogoditi ako osoba ima dehidriranu kožu, a koristi čistače tipa 3 u 1...koliko god hidratantna krema bila, ona neće zadovoljiti hidrataciju kože jer ju je primjena preagresivnog čistača isušila.

Tržište je danas zasićeno proizvodima, a društvene mreže su često postale jedini izvor informacija. Nekad nam takva vrsta oglašavanja može pomoći, ali nikako ne bi trebala biti jedini način na koji saznajemo o proizvodima i njezi. Najbolje je kontaktirati stručnjaka, pitati za konzultacije ili otići na face mapping. Ukoliko postoji problem koji ne možemo riješiti samostalno kod kuće, kozmetičar će predložiti stručne tretmane i savjetovati ispravnu kućnu njegu. No postoji i nekoliko nezaobilaznih koraka koje je jednostavno odraditi kod kuće, a koje ne bismo trebali preskakati kada je u pitanju beauty režim.

 | Autor: Simple TO-DO lista

1. Čišćenje lica

Na kraju dana, ma koliko bila umorna, obavezno skini šminku s lica. Na tržištu postoje razni proizvodi za skidanje šminke, no važno je da odabereš jednostavnu i učinkovitu beauty rutinu koja ti neće oduzeti previše vremena. Možeš se odlučiti za trostruko pročišćenu Simple micelarnu vodu koja je hipoalergena i koju nije potrebno ispirati ili za Simple ulje za čišćenje koje ujedno čisti i hidratizira kožu, a pritom ne ostavlja masni trag. Ne zaboravi na područje oko očiju koje obično zahtijeva dodatan angažman, posebno ako svakodnevno nanosiš maskaru. Simple Eye Make-up Remover učinkovito uklanja jaku i vodootpornu šminku, a istovremeno je nježan prema tanjoj i osjetljivoj koži oko očiju.

 | Autor: Simple Simple

2. Temeljito čišćenje lica

Druga faza čišćenja lica uvijek uključuje vodu u kombinaciji s proizvodom namijenjenim za temeljito, učinkovito, ali istovremeno i nježno čišćenje. Dvostruko čišćenje lica uvijek je dobrodošlo, jer na taj način uklanjamo i najsitnije ostatke šminke pa samim time umanjujemo vjerojatnost od nakupljanja prljavštine na površini kože i začepljenja pora. Obrati pažnju na to koji proizvod za čišćenje koristiš i uvijek se odluči za onaj koji ne sadrži alkohol, sapun i umjetna bojila i mirise. Simple hidratantni gel za čišćenje lica idealan je ne samo zbog svog blagog i umirujućeg djelovanja, već i zbog hranjive formule, obogaćene pro-vitaminom B5, vitaminom E i bisabololom.

 | Autor: Simple Simple

3. Potakni cirkulaciju kože

Sigurno si dosad primijetila da mnoge poznate influencerice koriste rollere za kožu, masiraju lice ili lagano štipaju kožu. Koža je nakon buđenja još uvijek uspavana, često beživotna, a lice natečeno. Razlog za to je loša prokrvljenost kože, a ovim metodama možeš poboljšati cirkulaciju pa će koža brže dobiti lijepu boju. Ako još nisi isprobala nešto od ovoga, predlažemo da to što prije promijeniš.

 | Autor: Simple trikovi za lijepu i njegovanu kožu

4. Hidratacija kože izvana

Svakodnevna hidratacija kože je uvjet za lijepu, njegovanu kožu. Koža na taj način dobiva potrebnu vodu te se umanjuje vidljivost sitnih bora. Česta je zabluda da je za dobru hidratantnu kremu potrebno izdvojiti veliku svotu novca. Na tržištu postoji zaista puno kvalitetne prirodne kozmetike koja će tvojoj koži osigurati potrebnu hidrataciju i zaštitu od sunca, a koja se može pronaći po pristupačnoj cijeni. Odličan izbor je Simple Vital Vitamin dnevna krema s SPF 15 UVA/UVB zaštitom i moćnim sastojcima kao što su pro-vitamin B3, vitamin E, glicerin i bisabolol. Simple u svojoj prirodnoj liniji Kind To Skin ima i noćnu kremu za lice koja je također lišena umjetnih bojila i mirisa.

 | Autor: Simple Simple

5. Hidratacija kože iznutra

Navika koju bi bilo dobro usvojiti je da svako jutro na tašte popiješ veliku čašu vode. Tvoje tijelo je tijekom noći bilo 8 sati bez tekućine, što znači da je dehidrirano. Istu naviku usvoji i tijekom ostatka dana. Uz sebe uvijek imaj staklenu bočicu s vodom i unesi minimalno dvije litre vode dnevno. 

6. Nahrani kožu pomoću maske za lice

Beauty rutina nije i ne može biti kompletna bez dobre maske za lice. Zašto je maska za lice važna, pitaš se? Ona obiluje moćnim aktivnim sastojcima koji su svojevrstan lijek - hrane i regeneriraju kožu. Masku za lice poželjno je koristiti dva puta tjedno, a svakako najpraktičnije su one u obliku maramice, takozvane sheet maske. Simple u svojoj ponudi ima tri sheet maske za lice obogaćene raznim vitaminima i biljnim prebioticima - za osjetljivu kožu, za suhu i osjetljivu kožu te za umornu kožu bez sjaja.

 | Autor: Simple Simple

7. Osiguraj sebi kvalitetan san

Pojam ''beauty sleep'' ne postoji bez razloga. Osam sati sna ponekad može učiniti više za tvoju kožu od primjerice skupocjenog seruma. Dok spavamo prolazimo kroz pet faza sna, a za blistav izgled kože najvažnije su treća i četvrta faza. Tijekom njih organizam oslobađa hormon rasta koji služi za regeneraciju svih tkiva, uključujući i stanice kože. Dok tijelo spava, koža koristi nutrijente koje smo konzumirali tijekom dana da se obnovi i pomladi. U isto vrijeme kroz pore i folikule dlačica rješava se otpadnih produkata i toksina koji su se nakupili tijekom procesa iscjeljenja. I zato idući put u krevet odi nešto ranije i osiguraj sebi osam sati kvalitetnog sna.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • elijah887

    pozdrav svima samo ovo moram reći, razvedena sam već 1 godinu i nikad ne vjerujem da će mi muž doći, dok nisam kontaktirala drapata4@gmail.com koji mi pomažu u braku, ako trebaš njegovu pomoć možeš i kontaktirati preko whatsappa i vibera: +1(425) 477-2744