Beauty

Ovih 5 stvari redovito rade žene s lijepom kožom kad krene jesen

  • Još nije ni pošteno zahladilo, a koža već divlja! 
  • Krajnje je vrijeme poduzeti nešto kako se situacija ne bi pogoršala 
  • Donosimo ti 5 savjeta žena koje imaju sjajnu kožu i u jesen 

Čim zahladi, koža reagira – nažalost, često onako kako to ne želimo. Prištići, suhoća i crvenilo spadaju u probleme s kojima se sada opet moramo boriti. Međutim, pomoć postoji – pogledaj 5 savjeta stručnjaka. 

1. Pravilno čišćenje 

Tajna lijepe kože ne nalazi se uvijek u onome što stavljamo na nju, nego koliko je oslobađamo od prljavštine i masnoće. Odavno znamo da miteseri nastaju zato jer prljavština začepi pore, koža reagira, a onda dobijemo još i prištiće te druge iritacije kože. Zbog toga je intenzivno čišćenje obavezno! Preporuka stručnjaka: prvo otkloni make up s uljem za čišćenje ili rupčićima za skidanje šminke i miceralnom vodom, potom temeljito operi lice mlakom vodom te na kraju koristi pjenu za čišćenje. Nakon skidanja šminke koristi AHA ili BHA piling (oprez, nemoj sljedeći dan zaboraviti zaštitu od svjetla) kako bi očistila pore od nečistoća te na kraju njeguj kožu odgovarajućim proizvodima za svoj tip kože. 

 | Autor:

Effaclar, La Roche-Posay, koncentrirani serum za kožu sklonu nepravilnostima kod odraslih, 235,69 kn; NIVEA Micellair Expert gel s piling česticama, 57 kn

 

2. Mijenjaj masku

Osim jeseni, nažalost još imamo i koronu. Nošenje maske za lice i nos dodatno iritira našu kožu te pogoduje nastanku prištića na licu. Dah se ispod maske kondenzira u hladnim danima. To je raj za svakojake bakterije kojima pogoduje vlažna klima… Dobro, maske se ne možemo odreći, ali moramo pokušati napraviti najbolje što možemo, a to je da masku svakodnevno peremo, a osobito da je dobro osušimo prije nego je stavimo u torbicu. Sve drugo potiče naseljavanje bakterija. A to ne želimo. Odvratno… 

3. Zaštita od sunca i kad je tamnije 

UVA i UVB zračenja štete našoj koži. Kako bismo spriječile prerano starenje kože, jako je važno svakodnevno koristiti zaštitu od sunca. I to cijele godine! Naime, često štitimo kožu samo ljeti dok je jako sunce, ali u jesen i zimu, čak i dok je oblačno, vani smo izložene zračenju. Dakle, jednom dnevno uvrsti u rutinu zaštitni faktor za kožu. 

 | Autor:

Avon, Anew Ultimate Multi-Performance dnevna krema sa SPF-om, 160 kn; Vichy Capital Soleil, matirajuća 3 u 1 njega SPF 50+, 138 kn

4. Maramu, šal i sl. nemoj nositi preko brade 

Drage dame, sada morate biti snažne: šalovi i marame su beuaty neprijatelj broj jedan! Premda volimo zimi nositi šalove i to osobito preko nosa kad je vani jako hladno, nemoj to raditi ako želiš dobro svojoj koži. Razlog: između niti tkanine ostaju ljuskice kože, ostaci make upa i razne mrvice, a i tada se kondenzira naš dah kad izdahnemo u šal pa bakterije imaju ludi tulum. Dakle, šal nosi ispod brade, redovito ga peri i maksimalno moguće izbjegavaj dodir s kožom na bradi. 

5. Stanka za kožu 

Ponekad trebamo svojoj koži priuštiti stanku te nekoliko dana biti bez make upa kako bi koža mogla prodisati. Dani kad se odmaramo i eventualno nosimo neku hranjivu masku čine našoj koži dobro. I ne samo koži, nego i nama samima! 

Možda vas zanima 5 pogrešaka koje možda radiš s kremom za lice Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0