Beauty

5 pogrešaka koje možda radiš s kremom za lice

  • Krema za lice neizbježan je dio svakodnevne beauty rutine koja hrani kožu, štiti je od vanjskih utjecaja i čini snažnijom
  • Međutim, mnoge od nas čine prilično banalne pogreške pri nanošenju, a da toga nisu ni svjesne
  • Saznaj o kojim je pogreškama riječ i kako ih izbjeći

Lijepa koža zahtijeva predanost i rutinu koja se sastoji od unosa kvalitetnih namirnica, dovoljne količine vode, ali i odgovarajućih proizvoda za njegu. Tako su u svakoj beauty rutini neizostavne hidratantne kreme za lice koje dubinski obnavljaju i hrane kožu, no njihovo korištenje nije baš uvijek ispravno. Kako bi iz ovog moćnog proizvoda izvukla njegov maksimum, donosimo ti nekoliko najčešćih pogrešaka koje radimo u vezi s njim i koje bi trebala izbjegavati. Otkrij ih u nastavku: 

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

1. Ne koristiš kremu za lice jer imaš masnu kožu

Najčešća pogreška koju rade ljudi s masnom kožom jest izbjegavanje korištenja hidratantne kreme zbog uvjerenja da takva koža ne može biti dehidrirana. Međutim, dehidracija podrazumijeva nedostatak vode, što nema veze s tim je li koža masna. Zato je hidratacija važan dio beauty rutine za svaki tip kože. Hidratantne kreme dopremit će dovoljno vode u stanice kože i tako smanjiti pojačanu proizvodnju sebuma te omogućiti obnovu zaštitne barijere. Najbolji izbor kod masne kože su kreme koje ne sadrže ulje jer će hidratizirati kožu, a njihovim nanošenjem izostat će neželjeni osjećaj težine.

2. Preskačeš piling

Sunce, morska sol i klor iz bazena napravili su određenu štetu našoj koži tijekom ljetnih mjeseci pa je jesen pravo vrijeme za vraćanje sjaja. Najbolji način za to je piling koji mnoge žene nerijetko preskaču u svojoj beauty rutini. Redovitom i pravilnom eksfolijacijom uklonit ćeš mrtve i oštećene stanice s površine kože lica, učiniti je glatkom, čistom i omogućiti joj da dubinski upije hidratantnu kremu te očuva prirodnu vlažnost tijekom cijelog dana. Drugim riječima, tvoja će koža lica nakon pilinga poprimiti zdraviji izgled i ponovno zasjati. Dovoljno ga je napraviti jednput ili dva puta na tjedan. 

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

3. Nanosiš kremu na pogrešan način

Ono na što često ne obraćamo pažnju, a što dermatolozi i kozmetičari često ističu kao vrlo važan element prilikom nanošenja kreme na lice jest način na koji je nanosite. Većina žena samo je brzo razmaže, umjesto da je lagano utapka prstima u kožu. Nježnim utapkavanjem krema će se dublje apsorbirati pa će lice biti bolje prokrvljeno i doći će do brže proizvodnje kolagena. I najvažnije – utapkavanjem ćeš ravnomjerno nanijeti kremu po koži. Osim na način na koji je nanosiš, pripazi na količinu. Naime, preporučuje se korištenje male količine kreme za lice jer debeli slojevi mogu začepiti pore. kao i svaki drugi proizvod ako ga koristiš u prevelikim količinama.

4. Ne koristiš kremu namijenjenu svom tipu kože

Pogrešna procjena tipa kože često rezultira lošim odabirom preparata za njegu kože, pa tako i kreme. Dok suha koža traži formulu koja će nadoknaditi nedostatak vode i vratiti joj blistavost, mješoviti i masniji tipovi zahtijevaju proizvod za hidrataciju koji nije na bazi ulja. Takve, cjenovno pristupačne i vrlo učinkovite, kreme za lice pronaći ćeš u ponudi popularnog britanskog brenda Simple, koji obožavaju trendseterice. Možeš birati između Simple Kind to Skin Vital Vitamin dnevne i noćne kreme prikladne za osjetljivu kožu te Simple Watter Boost noćne kreme za suhu kožu. Sve Simple kreme obogaćene su vitaminima i hranjivim sastojcima, a ne sadrže umjetna bojila, mirise ni alkohol, dermatološki su testirane i hipoalergene. 

 | Autor: miss7 miss7

5. Prebrzo nanosiš makeup 

Stavljanje make-upa na lice neposredno nakon umivanja i nanošenja kreme još je jedna u nizu pogrešaka koje radimo. Naime, kako bi lice imalo dovoljno vremena da upije hidratantne i hranjive sastojke iz kreme, potrebno je malo pričekati prije nego što se počneš šminkati. Odlično rješenje za to je da se ujutro prvo umiješ i umasiraš svoju omiljenu kremu, a potom opereš zube, pospremiš krevet ili ispeglaš košulju. Tako ćeš dobiti malo vremena između nanošenja kreme i make-upa. U svakom slučaju, prije nanošenja pudera pričekaj barem pet minuta.

6. Zaboravljaš na vrat

Većina žena veliku pozornost posvećuje brizi za njegu kože lica, a vrat u potpunosti zanemaruje. Međutim, to je vrlo loša navika. Naime, vrat je pokazatelj prvih znakova starenja i zahtijeva jednaku njegu kao lice. Koža na vratu tanja je nego na ostalim dijelovima tijela, a sadrži i manje lojnih žlijezda pa se lakše suši i sklonija je boranju. Zato se pri korištenju hidratantne kreme nemoj zaustavljati na svojoj čeljusti nego kremu laganim pokretima nanesi i na područje vrata

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Želiš li i isprobati Simple Simple proizvode, sudjeluj u nagradnom natječaju i proširi val nježnosti! Nagrađujemo 3 sretnice divnim poklon paketom Simple proizvoda. Sve što trebaš učiniti je poslati nam svoju inspirativnu poruku, odnosno citat koji će se ujedno naći u galeriji inspirativnih poruka, a možeš ga i podijeliti na društvenim mrežama!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: shutterstock

Komentari 0