Beauty

Ove slavne cure pokazale su svoj celulit – i što znači biti sretan u svojoj koži

  • Ako trebamo navesti jednu nesavršenost na koži koja je zajednička većini žena i koju žene preziru, onda bi to svakako bio celulit
  • Iako neprestano pokušavamo smisliti načine kako ga se riješiti, isprobavamo raznorazne tretmane i preparate, činjenica je da celulit možemo smanjiti, ali ne i potpuno 'istrijebiti'
  • I zato najbolje što možemo jest prihvatiti ga i zavoljeti svoje tijelo takvo kakvo je. To su učinile i ove slavne ljepotice

Možda će ti se na prvu činiti da je nemoguće da pojedine slavne dame imaju celulit, samo zato što na slikama izgledaju genijalno, no moraš znati da većina tih slika obično biva retuširana od strane profesionalaca koji u photoshopu mahom zaglade kožu modela, prikriju eventualne prištiće, vidljive vene i kapilare i, naravno, celulit. I to je potpuno normalno za očekivati kada se javne ličnosti slikaju za naslovnice časopisa te modne i beauty editorijale, jer malo koji brend želi da ga zastupa osoba koja 'ne vodi računa o svome izgledu'. 

Ovaj okrutni ideal ljepote koji ne prihvaća ništa osim savršenog izgleda posljednjih godina uspješno je potisnut zahvaljujući sve većem broju brendova koji su odlučili stati na kraj iskrivljenom prikazivanju ženskog tijela, ali i sve većem broju poznatih i slavnih žena koje više ne žele skrivati svoje nesavršenosti, već se njima dičiti.

Sastavili smo popis stranih i domaćih ljepotica koje su prigrlile svoje nesavršenosti i ponosno pokazale svoj celulit na društvenim mrežama, poslavši time poruku ženama diljem svijeta da vole sebe i svoje tijelo, bez obzira kroz koje promjene ono prolazi.

Olivia Munn

Zvijezda X-Mena, 42-godišnja Olivia Munn, slovi za jednu od najljepših žena u Hollywoodu. No, da nije savršena, pokazala je prije tri godine kada je na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj pozira u minici. Kratka suknja otkrila je Olivijine vitke noge, ali i celulit, što su joj pojedinci odmah 'nabili na nos'. No lijepa glumica nije ostala dužna zlim jezicima, dokazavši da se nema čega stidjeti. 

''Koja to žena nema celulit? To me neće spriječiti da objavim fotografiju'', odgovorila je Olivia na jedan od komentara koji su se nizali ispod slike.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Camila Cabello

Kubanska pjevačica Camila Cabello često je žrtva body shaminga, kako od strane pojedinih medija, tako i od strane pojedinih korisnika društvenih mreža koji jedva čekaju prokomentirati tuđi izgled. 25-godišnja Camila ponosna je na svoje obline i netipičnu figuru mršavice koja je poželjna u Hollywoodu, no često se upravo zbog tih istih oblina i celulita našla na meti zlih jezika. Pjevačici je 'pukao film' nakon što su je paparazzi uslikali dok je trčala u parku. Na slikama se vidi kako pjevačica ima trbuščić, baš kao i mnoge druge žene u koje ne upiremo prstom. 

''Trčala sam po parku, gledajući svoja posla. Htjela sam biti fit. Htjela sam biti zdrava'', započela je Camila svoj video na TikToku koji je odlučila snimiti kako bi zaustavila body shaming. Objasnila je kako je nosila sportski top i da je u trenutku kada su je paparazzi snimili zaboravila uvući trbuh. Priznala je kako ju je to na trenutak obeshrabrilo, no ne zadugo. 'Ali onda sam se podsjetila da biti u ratu sa svojim tijelom više nije u modi. Zahvalna sam za ovo tijelo koje mi omogućuje da radim ono što trebam. Mi smo prave žene s oblinama, celulitom, strijama i salom i moramo ih prigrliti'', zaključila je pjevačica.

Ashley Graham

Najuspješniji plus size model Ashley Graham od prvog dana je zagovornica oblina i prirodne ljepote kojih se ni sama ne srami pokazati kad god stigne. Njezine fotografije u bikiniju krasile su brojne modne časopise, paparazzi su je uslikali na stotine puta na plaži, a njezin celulit je svaki put završio u prvom planu, no njime se 34-godišnja ljepotica itekako ponosi. Nebrojeno je puta govorila o kilogramima i samopouzdanju, a sve je oduševila kad je otvoreno progovorila o celulitu, objavivši uz to i prikladnu fotografiju sebe u kupaćem kostimu.

"Vježbam. Dajem sve od sebe da zdravo jedem. Volim kožu u kojoj jesam. I ne sramim se tih nekoliko udubina, izbočina ili celulita... a ne biste trebali ni vi'', napisala je Ashley uz fotografiju s plaže koju je objavila u siječnju 2017., dok je uživala u čarima egzotičnih Filipina. Publika koja prati lijepu manekenku prati je upravo zbog toga što svakodnevno slavi prirodnu ljepotu u svim veličinama pa ni ne čudi da su reakcije bile vrlo pozitivne.

Hilary Duff

''Ovo objavljujem u ime mladih djevojaka, žena i majki svih dobi. Uživam u odmoru sa svojim sinom nakon duge sezone snimanja i nakon što sam tjednima bila razdvojena od njega tijekom tih mjeseci snimanja. Budući da portali i časopisi vole dijeliti 'mane slavnih' - pa imam ih i ja! Moje mi je tijelo dalo najveći dar u životu: Lucu, prije 5 godina. U rujnu ću napuniti 30 godina i moje je tijelo zdravo i vodi me kamo trebam ići. Dame, budimo ponosne na ono što imamo i prestanimo gubiti dragocjeno vrijeme žudeći da smo drugačije, bolje i bez mana. Vi dečki (znate tko ste!) već znate kako pokvariti dobar provod, a sada ste i body shameri'', poručila je glumica na svom Instagram profilu uz fotografiju na kojoj s leđa i sa sinom u rukama pozira u kupaćem kostimu, ponosno pokazujući celulit na stražnjici i bedrima.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Lucija Lugomer

Ako netko zna kako voljeti svoje tijelo unatoč nesavršenostima, onda je to naš najpoznatiji plus size model, Lucija Lugomer. Lucija je velika zagovornica slavljenja ženske ljepote u svim oblicima i veličinama te na društvenim mrežama često potiče žene da vole svoje tijelo, a nedavno se za Instagram skinula u kupaći kostim, ponosno pokazala svoje obline i pratiteljicama poslala osnažujuću poruku.

''I dolazi 'ono' doba godine. More jednako plaža jednako badići jednako koža jednako nepravilnosti jednako strah. Iskreno, ne živim u tom mindsetu već godinama i na plaži se ponašam normalno kao i svi ostali ljudi. Nedavno sam gledala Leonove slike od prošlog ljeta i došla do jedne svoje slike koju je uslikao Dado na kojoj mi se itekako vidi celulit, i ima nešto strahovito oslobađajuće u tome da je prva misao koja mi je prošla kroz glavu bila 'koje dobro ljeto'' - napisala je Lugomer te nastavila:

''Iskreno se nadam da ste spremne ovo ljeto stvarati uspomene o kojima ćete pričati još dugo godina, a ne živjeti u mislima da niste dovoljno dobre za nekoga… Koga toga nekoga? Sebe? Drugu ženu? Tuđih pogleda na plaži? Ionako će svako nastaviti živjeti svoj život i svako svojim putem. Ono što želim reći je da samo vi imate ključ svog života, a puno toga kreće od glave. Just your yearly reminder da smo dovoljne'', zaključila je.

Kada se osjećamo dobro u vlastitoj koži, na vidjelo izlazi naša najbolja verzija sebe – autentična, jedinstvena, stvarna. Nije uvjetovano nikakvim standardima ljepote, jer tada standarde ljepote postavljamo sami. Ne gledaj poprijeko nesavršenosti na sebi već uživaj u svojoj koži bez zadrške, ona priča najzanimljiviju priču. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0