Beauty

Frizeri otkrivaju četiri frizure koje pristaju baš svima, bez obzira na oblik lica

  • Ove četiri frizure nisu više rezervirane samo za najhrabrije
  • Pixie, kovrče, šiške ili bob mogu pristajati svima ako slijediš jedan savjet...
  • Treba pripaziti na dužinu kose kako bi se stvorila ravnoteža s našim oblikom lica

Većina nas vjeruje da neke frizure jednostavno nisu za nas. Možda si se i sama pronašla u situaciji u kojoj kod frizera poželite omiljenu frizuru vidjeti na sebi, ali odluku ipak na kraju promijeniš. Međutim, ove četiri frizure uz malu će promjenu pristajati svakom licu. Bilo da je riječ o bobu ili pak kovrčama, ove varijacije poznatih frizura uvjerile su nas da ništa nije nemoguće. 

Možda vas zanima Doznali smo recept zbog kojeg neke žene izgledaju mlađe i - odlučili ga isprobati Rubrika Beauty Beauty


Koji je oblik tvog lica?

Iako postoji nekoliko osnovnih oblika lica, često postoje i oni koji se preklapaju. U tom slučaju rješenje je pratiti ideje koje se primjenjuju na oba tipa lica. Kako bismo saznale koji je naš oblik kosu se preporuča maknuti s lica i preko nje zavezati tamni ručnik, a zatim usporediti s primjerima na crtežu.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Ako znaš kojeg je oblika tvoje lice lako te zastraše savjeti kako ne smiješ nositi ravne šiške, kratku kosu i sl. jer mu to ne pristaje. No isto tako, prema obliku možeš otkriti i kako željenu frizuru prilagoditi obliku lica premda mu "ne odgovara". Ovi će trendi primjeri tako u trenu postati savršeni i za nas.

Kratka kosa

Iako puno nas vjeruje kako nam kratka kosa ne pristaje, to je vrlo lako promijeniti. Ako se samo malo poigramo šiškama i prednjim dijelom frizure, bit će idealna baš za svakoga.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Srcolikom licu Jennifer Lawrence slavna pixie frizura odlično pristaje, u za nju je idealna forma u kojoj joj razbarušene kratke šiške skrivaju čelo. Ako je pak vaša brada malo uža, rješenje je stražnji dio frizure ostaviti dužim kako bi se na taj način stvorila optička ravnoteža.

Za izduženo lice preporuča se slično, kosu u stražnjem dijelu ostaviti dužu, malo iznad ravnine s bradom. Jednako se tako šiške ostavljaju dužima, do obraza, a osim toga se zaglade uz lice na jednu stranu kako bi sakrile čelo.

Kockastom obliku lica pristaju lepršavi pramenovi jer ublažuju istaknute rubove, a to znači šiške ostaviti dužima, do obraza, i razbarušeno ih okrenuti prema objema stranama lica.

Na ovalnom će pak licu idealno izgledati kratka frizura u kojoj je kosa s prednje strane malo duža, odnosno do obraza, pritom pripijena uz lice tvoreći razdjeljak na čelu, uz tek poneki nestašni pramen koji pada na lice.

Možda vas zanima Frizeri tvrde da postoji frizura koja pristaje baš svakom obliku lica - jesi li je ikad nosila? Rubrika Beauty Beauty

Voluminozne kovrče

Velike kovrče ideal su ženstvenosti. Kako to obično biva, kovrčavu kosu rado bi htjele sve djevojke koje takvu nemaju, no osim što se moraju pomučiti da stvore kovrče, često nisu sigurne ni jesu li dobar odabir za njih.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Ova frizura idealno pristaje ovalnom obliku, poput onog Gigi Hadid, ali kovrče nikad ne smiju biti previsoko u kosi jer će lice smanjiti.

Pristajat će i izduženom licu, ali uz dužinu do ramena. Frizura je to bez šiški, u kojoj se kosa do ušiju tek lagano uvija, a tek se ostatak, sve do ramena, gusto ispuni kovrčama.

Srcoliko i uglato lice također može "podnijeti" ovu frizuru, ali uz veće i rjeđe kovrče, a jače kovče nosi tek ispod razine brade.

Za okruglo se lice preporuča duža kosa i uz što manje volumena kako bi se lice izdužilo. To znači puštanje do ispod ramena, a kovrče što rjeđe i istovremeno izduženije.

Dugačka kosa s prirodnim valovima

I omiljena frizura boho i hippie looka lako se može primijeniti na sve oblike lica.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Ovalnom licu pristaje najbolje, a nježni valovi koji se sami formiraju oko ramena daju joj romantičnu notu. Ako pak nisu prirodni, njihov se izgled može postići uz malo pjene i figaro.

Izduženo će lice odlično izgledati uz šiške i postepeno šišanu kosu do ispod ramena.

Rubovi srcolikog i uglatog lica ublažit će se uz duže šiške koje od čela padaju na lijevu i desnu stranu lica. Gornji dio frizure neka bude zaglađeniji, dok se donji dio, od nosa naniže, preporuča lagano razbarušiti. Nekoliko razigranih pramenova stvara se tek u visini nosa i prema ramenu jer će tako fokus maknuti s brade.

Bob s valovima

Bob je mnogima zasigurno bolna točka, ali će on s laganim valovima u visini brade, uz nekoliko promjena, laskati svakom licu. 

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Srcolikom licu, poput onog Emme Stone, pristaje kosa s valovima sa obje strane lica, osobito u visini brade koja je najviše u fokusu.

Ako je lice izduženo idealan je bob koji završava između usta i brade. Osim toga, preporuča ga se stilizirati s pramenovima prema van jer će lice vizualno malo raširiti. Šiške puštamo razbarušeno prema obje strane lica. Kod ovalnog lica bob može biti čak i duži.

Možda vas zanima Jednostavan trik kako napraviti lažni bob - frizuru koja pristaje baš svima Rubrika Beauty Beauty

Kod uglatog lica šiške se ostavljaju još razbarušenije, a kosa se šiša postepeno kako bi ublažila oštrije rubove čeljusti i brade. U stražnjem dijelu frizure preporuča se dužina do iznad ramena.

Za okruglo lice odličan je odabir bob koji završava ispod brade jer će se tako lice vizualno izdužiti. Osim toga, efektiji će se izgled postići ako se kosa s jedne strane stavlja iza uha, dok druga strana lagano pada preko lica.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0