Beauty

Ove beauty proizvode bi trebala držati u hladnjaku

Ovih 5 preparata ne podnose visoke temperature pa bi ih trebala što prije smjestiti na hladnije mjesto - i ne samo ljeti

Kako na nas, visoke ljetne temperature utječu i na beauty proizvode koje koristimo. Naime, neki preparati pri visokim temperaturama gube svoja svojstva (poput boje i mirisa) i teksturu pa je hladnjak odlično rješenje za taj problem. U nastavku ti donosimo popis od pet proizvoda koji će pohranjeni na hladnijoj temperaturi trajati puno duže:

1. Maske za lice

Tvoja maska za lice duže će potrajati i pružiti bolji efekt ako je držiš u hladnjaku. Naime, rashlađena maska opušta kožu, daje joj željeni osjećaj svježine i ublažava iritacije. U suprotnom, maska pohranjena u zagrijanom prostoru gubi svoju kvalitetu i djelotvornost.

2. Prirodna kozmetika

Prirodna kozmetika ne sadrži konzervanse, parabene i sulfate pa joj je mjesto jedino i isključivo na hladnom mjestu. Riječ je o organskim proizvodima koje ćeš pohranjivanjem u hladnjaku sačuvati od razvoja raznih bakterija

3. Ruževi za usne

Pohranjeni u hladnjaku, tvoji ruževi za usne zadržat će svoj oblik i teksturu. Drugim riječima, neće se otopiti i raspasti se, što je vrlo čest slučaj ljeti. Svakako izbjegavaj ostavljati ih na suncu, u autu, torbi i slično. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima Ljetni beauty trikovi koji će ti uštedjeti vrijeme Rubrika Beauty Beauty

4. Kreme za područje oko očiju

Jednako kao i maske za lice, kreme za područje oko očiju obožavaju hladne i mračne prostore.  Hladnoća kreme smanjit će podočnjake i natečenost oko očiju i uspješno umiriti iritaciju.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

5. Parfemi

Osim što ima rok trajanja, parfemi su jedan od onih beauty proizvoda koji je podložan vanjskim utjecajima, poput topline, vlage i svjetlosti. Kako bi produljila vijek trajanja svojih omiljenih mirisnih nota i očuvala njihov intenzitet, u toplim ljetnim mjesecima nađi im mjesto na polici svog hladnjaka. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0