Beauty

"Ovako mi nokti izgledaju nakon 6 godina trajnoga laka"

Opreza nikad dosta, pa čak i kod naizgled banalnih situacija poput nošenja trajnoga laka. Jedna čitateljica podijelila je s nama svoju priču, kako bi digla svijest o tome kako i na svoje nokte moramo posebno paziti!

Užurbani životni stil prisiljava nas na traženje praktičnih rješenja, pa tako se nerijetko odlučujemo za odlaske u salone za samotamnjenje, nošenje ekstenzija trepavica, depilacije, pa i odlaske na manikure. No čak i nešto banalno poput ukrašavanja noktiju može imati negativne posljednice na naše zdravlje nemamo li dobru kozmetičarku i pravilne upute za njegu. Jedna čitateljica javila nam se sa svojim iskustvom, koje nas je sve naučilo kako je prirodno ipak najbolja opcija.   | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

"Zbog prirode svoga posla, na manikure trajnim lakom krenula sam ići prije otprilike šest godina. Trajni lak je iznimno praktičan jer se nanosi jednom u dva tjedna i daje mojim rukama uvijek dotjeran, samim time i profesionalan izgled. Manikure bi uzastopno nanosila i mijenjala u jednom popularnom zagrebačkom salonu, gdje sam dobivala tretman poznatim brendom, a o mojim rukama brinula je sama vlasnica salona. Iako mi se nakon svakog skidanja laka učinilo kako moji nokti ne izgledaju kao prije, već su vidno grublji i prošarani, uvjeravali su me kako je to radi manjka vitamina i minerala te da ću stanje noktiju lako popraviti uzimajući vitaminske nadomjestke."

Možda vas zanima 3 trika za skinuti trajni lak kod kuće Rubrika Beauty Beauty

"Igrom slučaja, nedavno sam manikuru odradila u drugom salonu, gdje je kozmetičarka ostala naprosto šokirana onim što je vidjela. Jednostavno mi je rekla: "Žao mi je, ali ja vama ne mogu staviti trajni lak - vaši nokti su sasvim uništeni!". Objasnila mi je kako moji nokti imaju dubinska oštećenja, ragade, promijenili su boju, oslabili i listaju se, sve stanja koja nemaju veze s nedostatkom vitamina već nastaju isključivo zbog nošenja trajnoga laka bez stanke tijekom koje bi se nokti "odmorili" i oporavili. Na opasnost od oštećenja noktiju moraju vas upozoriti u salonu, što se u mom slučaju nije dogodilo. Nokti su mi trenutno u fazi oporavka, a jedino što mogu je čekati da sasvim izrastu i nadati se da će moj novi nokat biti otporniji. Iskreno, dobro ću razmisliti o tome hoću li uopće nastaviti nositi trajni lak. Izgleda da je najbolja opcija ili nositi prirodne nokte ili koristiti regularne lakove za nokte i pri tom biti vrlo pažljiv!"  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivana52

    Nokti ovako izgledaju I nakon jednog dana korištenja trajnog laka ako se materijal nasilno čupa sa nokta jer sa materijalima otkidate i slojeve svog nokta!!! Ako trajni lak skidate u salonu po pravilnom postupku nikakvih problema neće biti sa prirodnim noktima.