Beauty 14. veljače 2018.

3 trika za skinuti trajni lak kod kuće

PR/Bottega Veneta.

Trajni lak je tako praktična stvar... Ali kada se nakon dva tjedna krene čudno trgati i skidati s nokta - nije lijepo!

Uopće ne trebamo previše pričati o benefitima trajnoga laka - dva tjedna si totalno miran, imaš prekrasnu manikuru sa sjajnim noktima koji pritom nisu nigdje oštećeni? Može, potpisujemo. Ipak, skidanje ovog dobro "zapečenog" laka s nokta i nije tako jednostavno, a pritom može i oštetiti nokat. Prvo i osnovno - NE ČUPAJ! A drugo, zaštiti kožicu oko nokta dobrim slojem vazelina. Nakon toga - spremna si za tri odlične tehnike koje možeš raditi kod kuće.

Možda vas zanima... Od gnjusnog do lijepog: ova transformacija će te oduševiti! Rubrika Beauty Beauty

KIT ZA SKIDANJE

Kitovi za skidanje trajnoga laka stvoreni su za kućnu primjenu i olakšavaju proces skidanja laka uz osiguravanje da će nokat ispod ostati okej. Uz njih najčešće dolaze namočeni jastučići, dok oni nešto skuplji imaju i aceton koji njeguje nokat te soluciju koja lagano otpušta gel prije namakanja. 

DIY FOLIJE

Sve što ti treba je bočica odstranjivača laka za nokte, 10 kuglica vatica i folija, koja te vjerojatno već čeka u nekoj kuhinjskoj ladici. Prvo zgrabi rašpicu i blago izrašpaj cijelu površinu nokta, dok lak prestane biti sjajan. Zatim dobro namoči svaku kuglicu vate i stavljaj ih direktno na nokat, a zatim svaki vrh prsta dobro omotaj s komadom folije i ostavi da stoji 10-15 minuta. Nakon toga, trajni lak bi trebao u potpunosti skliznuti s nokta skupa s vaticom. U slučaju da neće skliznuti do kraja, nabavi u drogeriji drvene štapiće za nokte i njima ukloni ostatak.

METODA NAMAKANJA

Ova metoda traje najdulje, ali radi čuda ako kod sebe nemaš niti kit, pa čak niti vatice. Zgrabi dvije zdjele iz kuhinje, jedna neka bude nešto veća od druge. Veću napuni toplom vodom, a manju ubaci u nju (neka pluta) i u tu ubaci odstranjivač laka za nokte. Zato što je aceton zapaljiv, odstranjivač ne smije ići u pećnicu ili mikrovalnu, a ovako ga možeš dobro ugrijati. Dok se grije, izrašpaj cijelu površinu nokta, a zatim ubaci vrhove prstiju u aceton i tako namači 15-ak minuta. Nakon toga, uzmi drveni štapić za nokte i kreni dok se nokti namaču lagano skidati lak. S vremenom ćeš uspjeti u potpunosti skinuti trajni lak, ali nakon toga obavezno stavi ulje za kožicu oko noktiju i puuuno hidratantne kreme za ruke. 

Komentari 0