Beauty

Ovako je voljela mirisati princeza Diana i to nema nikakve veze s parfemima

  • Princeza Diana bila je, između ostaloga, ikona stila, mode i ljepote te je mnogima bila (a i danas je) uzor
  • Naravno da nas zanima kakav je „kraljevski miris“ nosila omiljena britanska princeza
  • Pokojna Lady Di godinama je, iznenađujuće, nosila ovu mirisnu alternativu parfemu

Pronalaženje prepoznatljivog mirisa veliki je i često kompleksan zadatak za mnoge, ali potraga se isplati, jer je na kraju tvoj vlastiti miris često prva stvar koju drugi primijete na tebi. Osim toga, miris koji povezujemo s izlaskom ili važnim dogovorom može nas psihički dovesti u pravo raspoloženje. Znala je to i princeza Diana, ali umjesto omiljenog parfema odabrala je drugu vrstu mirisa.

Kako je otkrila Mary Greenwell, bivša vizažistica princeze Diane, Lady Di je 90-ih svakodnevno nanosila eterična ulja kako bi stvorila svoj jedinstveni miris. Posebna mješavina mirisa à la Diana? Geranium, ylang ylang, sandalovina i pačuli. A za vrlo posebne prilike - dašak ružinog ulja i tamjana.

Čak i 2024. godine su eterična ulja još uvijek jedna od najboljih alternativa konvencionalnim parfemima kada je u pitanju savršen miris. Uostalom, ne samo da dobro mirišu, nego u pravoj kombinaciji mogu djelovati opuštajuće, pa čak i spriječiti glavobolju.

Možda jedini nedostatak: neka ulja mogu ostaviti mrlje na odjeći, pa je pri kupnji bolje ne voditi se vlastitim preferencijama mirisa, nego treba potražiti savjet stručnjaka.

Možda vas zanima Parfemi s mirisom jagode pravi su uvod u proljeće. 12 najboljih mirisa koji kriju note slatkih jagoda Rubrika Beauty Beauty

Kada nije koristila svoju omiljenu mirisnu kombinaciju ulja, princeza Diana oslanjala se na ovaj parfem

Znači li to da Diana nikada nije nosila parfem? Ne. Tu i tamo princeza je posezala i za toaletnom vodom - preferirajući „24 Faubourg“ iz Hermèsa (cijena: 185,00 eura), s notama vanilije, bijelog cvijeća, jantara i drveta.

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem 24 Faubourg Hermes, cijena: 185,00 eura

Možda vas zanima Parfemi s mliječnim mirisnim notama možda zvuče čudno, ali su prefini, bogati i kremasti Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Profimedia

Komentari 0