Beauty

Ovako ćemo nositi ruž 2022.: ombré usne na novi način

  • Ombré usne iznimno su trendi posljednjih godina, a trend će se, u nešto izmijenjenom izdanju, nastaviti i kroz 2022. godinu
  • Ombré usne u 2022. znače nešto posve drugo nego prije, a novi način šminkanja preplavio je TikTok i Instagram
  • Što nam sve donosi 2022. po pitanju trendova šminkanja usana?

Pojava pandemije utjecala je i na način na koji se šminkamo. I najveće ljubiteljice ruževa i sjajila su pomalo zanemarile svoje usne jer - koji je uopće smisao kada svuda moramo hodati prekrivena lica? No, dvije godine je svakako previše, pa s maskicom ili bez - vrijeme je da prestanemo zanemarivati usne. Popularni, dugogodišnji ombré trend vladao je u tehnici bojenja kose, a zatim se preselio na oči i  nokte. U 2022. godini novi ombré trend seli se na usne!

Možda vas zanima Ovo su modni trendovi za 2022. - kojima se veselimo, a koje bismo najradije preskočili? Rubrika Moda Moda

Ombre trend u šminkanju usana

Nova beauty opsesija na TikToku i Instagramu svakako su ombré usne. Ako ti se čini da je ombré način šminkanja usana postojao i prije - u pravu si. Pojava šminkanja usni u dvije nijanse postoji gotovo koliko i sam ombré trend, a podrazumijeva šminkanje unutarnjeg djela usana svijetlijom nijansom, dok se za vanjski koriste tamnije nijanse te tako stvara iluzija punijih usana. Postoje čak i dvobojni ruževi koji se nanose poput običnih i postižu isti efekt bez korištenja više ruževa.

Međutim, najnoviji trend ombre usana podrazumijeva drugačiju tehniku šminkanja. Ombré usne 2022. novi su način šminkanja usana u kojemu koristimo 2 ili 3 ruža različitih boja ili nijansi i apliciramo ih ili od gornje usne prema donjoj ili od ruba prema unutrašnjosti usana, svaki sa svoje strane. Rezultat - punije i zavodljivije usne većeg volumena. 

Jesenski hit - dva ruža u isto vrijeme

Ombre usne - nijansiranje od ruba prema unutrašnjosti usana

U novoj verziji ombré trenda, šminku nanosiš tako da jednu boju naneseš na desnu polovicu usana, a drugu na lijevu. Najljepši izgled usana postići ćeš ako koristiš boje iz istog spektra, međutim, ako želiš biti malo odvažna - ni to nije nužno. Ruževe nanosiš samo na donju usnu, a nakon nanošenja dobro protrljaš usne, i - voila! Za još bolji efekt, na samu sredinu, između dvije boje možeš staviti bijelu crtu.

Budi odvažna i neka te ne bude strah igrati se i s više nijansi i boja, a ako želiš biti apsolutno u tijeku s 2022. trendovima - biraj ljubičaste nijanse. Ljubičasta je it boja godine, te će tako paleta tamnoljubičaste do nježne lila boje boje biti u trendu ruževa za 2022. 

 

@glamwithsuzan Answer @TikTok  #makeuphacks  are my fave tricks  #ombrelips #makeup #fyp #lipcolourchallenge #lipstickhack ♬ Baile Incredible - 🌻

 

Iako su ombré usne moderne već neko vrijeme, kao i svi trendovi, i ovaj se mijenja i evoluira. Ovisno o nijansama i boji ruža koje ćeš koristiti, ovakav način šminkanja možeš nosisti i u dnevnim i poslovnim izdanjima, a za izlaske možeš biti vrlo kreativna i dozvoliti si da se poigraš sa smjelijim bojama. 

Photo: Pinterest

Komentari 0