Beauty 03. studenoga 2017.

Ovaj puder je toliko dobar da je vrijedan svake kune!

privatna arhiva Kristijana Musića.

Nikad nisam nosila pudere pune pokrivnosti jer mrzim težak osjećaj pudera na koži, ali onda sam probala ovo čudo - i ostalo je povijest.

Puder je proizvod za kojega se teško odlučujem jer je tržište prepuno različitih pudera, a istovremeno rijetko koji će mi baš odgovarati. Moja koža je vrlo čudan miks - masna T zona i vrlo suhi obrazi, a uz to (odnedavno!) imam i predivan problem zvan akne u odrasloj dobi, kao i sklonost bezbroj komedona. Uz takvu kožu u biti nikad nisi siguran, jer jedan dan može biti prekrasna, a već drugi dan imati teksturu rašpe. U tom slučaju, logično je da ako želim flawless izgled, biram puder pune pokrivnosti, a u biti njih u velikom luku izbjegavam jer znaju biti odvratno teški na koži. A onda sam jedan dan završila na predstavljaju novog Yves Saint Laurent pudera... I dobila priliku pobiti vlastito mišljenje.

Naime, YSL je nedavno izdao Encre de Peau All Hours puder koji nudi punu pokrivnost u trajanju od 24 sata. Puder je pritom i vodootporan i ima mat finiš, a licu daje specifičan prirodan sjaj zahvaljujući česticama silikonske smole. Dostupan je u 12 nijansi, sadrži sastojke za njegu kože s antioksidacijskim učinkom koji poboljšava njihovu teksturu i štiti od agresivnih utjecaja, a ima i zaštitni faktor 20. Uz toliko "tvrdnji" bila sam još skeptičnija, a naravno, proganjao me i osjećaj težine. 

Možda vas zanima... Kako kupiti puder preko interneta i pogoditi nijansu? Rubrika Beauty Beauty

Puder sam isprobala povrh svog tipičnog primera i drugi dan, povrh dnevne kreme, od kojih sam ga jedan radni dan matirala, a drugi ne - dakle, isproban je u svim uvjetima! Ono što sam odmah primijetila je da se lijepo nanosi i gustim kistom i beauty blenderom (ipak preferiram blender) i da ima punu pokrivnost, ali nikakvu težinu! Predivno se razmazivao po licu, ostavljajući iza sebe skoro airbrushed efekt, uz vidnu mat teksturu, iako pritom nije imao praškasti dojam, već i svojevrstan zdravi sjaj. All Hours zaista divno imitira kožu, pritom skrivajući njene nepravilnosti.

Ako ga želiš matirati, bitno je matirati ga minimalno i samo na mjestima na licu gdje se baš pojačano luči sebum, jer mu zaista puder ne treba. S druge strane, ako ti se koža jako masti i ne matiraš ga, izdržat će pola radnoga dana i na tom mjestu će se koža jako sjajiti, iako se ni tad neće skinuti s lica. U međuvremenu sam ga nosila i na večernji izlazak (samo s nekoliko kapi Fix+ spreja!) i pokazao se kao izvrstan i dugotrajan izbor - došla sam kući i praktički sam izgledala isto kao na početku večeri. Možda nije loše reći i kako za cijelo lice trebam maksimalno dvije pumpice...

Cijena je 413 kn, i dostupan je u Mülleru i Douglasu. Hoću li uložiti u njega ponovno? Iako mi je, iskreno, čak i kao obožavateljici make upa cijena od 413 kn visoka, prilično sam sigurna da ću je iskeširati čim ispraznim bočicu!

Ocjena: 5/5  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Možda vas zanima... Totalno neočekivano: Znamo koji puder koristi Jelena Rozga! Rubrika Beauty Beauty

Komentari 0