Beauty

Ovaj puder je toliko dobar da je vrijedan svake kune!

Nikad nisam nosila pudere pune pokrivnosti jer mrzim težak osjećaj pudera na koži, ali onda sam probala ovo čudo - i ostalo je povijest.

Puder je proizvod za kojega se teško odlučujem jer je tržište prepuno različitih pudera, a istovremeno rijetko koji će mi baš odgovarati. Moja koža je vrlo čudan miks - masna T zona i vrlo suhi obrazi, a uz to (odnedavno!) imam i predivan problem zvan akne u odrasloj dobi, kao i sklonost bezbroj komedona. Uz takvu kožu u biti nikad nisi siguran, jer jedan dan može biti prekrasna, a već drugi dan imati teksturu rašpe. U tom slučaju, logično je da ako želim flawless izgled, biram puder pune pokrivnosti, a u biti njih u velikom luku izbjegavam jer znaju biti odvratno teški na koži. A onda sam jedan dan završila na predstavljaju novog Yves Saint Laurent pudera... I dobila priliku pobiti vlastito mišljenje.

Naime, YSL je nedavno izdao Encre de Peau All Hours puder koji nudi punu pokrivnost u trajanju od 24 sata. Puder je pritom i vodootporan i ima mat finiš, a licu daje specifičan prirodan sjaj zahvaljujući česticama silikonske smole. Dostupan je u 12 nijansi, sadrži sastojke za njegu kože s antioksidacijskim učinkom koji poboljšava njihovu teksturu i štiti od agresivnih utjecaja, a ima i zaštitni faktor 20. Uz toliko "tvrdnji" bila sam još skeptičnija, a naravno, proganjao me i osjećaj težine. 

Možda vas zanima Kako kupiti puder preko interneta i pogoditi nijansu? Rubrika Beauty Beauty

Puder sam isprobala povrh svog tipičnog primera i drugi dan, povrh dnevne kreme, od kojih sam ga jedan radni dan matirala, a drugi ne - dakle, isproban je u svim uvjetima! Ono što sam odmah primijetila je da se lijepo nanosi i gustim kistom i beauty blenderom (ipak preferiram blender) i da ima punu pokrivnost, ali nikakvu težinu! Predivno se razmazivao po licu, ostavljajući iza sebe skoro airbrushed efekt, uz vidnu mat teksturu, iako pritom nije imao praškasti dojam, već i svojevrstan zdravi sjaj. All Hours zaista divno imitira kožu, pritom skrivajući njene nepravilnosti.

Ako ga želiš matirati, bitno je matirati ga minimalno i samo na mjestima na licu gdje se baš pojačano luči sebum, jer mu zaista puder ne treba. S druge strane, ako ti se koža jako masti i ne matiraš ga, izdržat će pola radnoga dana i na tom mjestu će se koža jako sjajiti, iako se ni tad neće skinuti s lica. U međuvremenu sam ga nosila i na večernji izlazak (samo s nekoliko kapi Fix+ spreja!) i pokazao se kao izvrstan i dugotrajan izbor - došla sam kući i praktički sam izgledala isto kao na početku večeri. Možda nije loše reći i kako za cijelo lice trebam maksimalno dvije pumpice...

Cijena je 413 kn, i dostupan je u Mülleru i Douglasu. Hoću li uložiti u njega ponovno? Iako mi je, iskreno, čak i kao obožavateljici make upa cijena od 413 kn visoka, prilično sam sigurna da ću je iskeširati čim ispraznim bočicu!

Ocjena: 5/5  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Možda vas zanima Totalno neočekivano: Znamo koji puder koristi Jelena Rozga! Rubrika Beauty Beauty
Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0