Beauty

Kako kupiti puder preko interneta i pogoditi nijansu?

Koliko je prokleto to što puno brendova s genijalnim puderima ne postoji za kupnju na našem tržištu? A najveći je strah naručiti puder online i ne pogoditi nijansu. Uz ove trikove online shopping možda prestane biti bauk!

Kupnja pudera je dovoljno komplicirana sama po sebi i u dućanu, bilo uz pomoć prodavačice ili ako puder pokušavaš "pogoditi" sama. Ponekad je svjetlo toliko varljivo da promašimo za nijansu, dvije pa kupimo svjetliji ili tamniji puder od idealnog ili pak najgore, s krivim podtonom. Još je kompliciranija situacija kada smo zabrijali na određen puder, a dostupan je samo putem online prodaje - i što sad? Iako većina nas na prvu tada odustane (guilty as charged), neke vještije dame nisu to učinile. Zahvaljujući baš njima danas imamo i odličan popis trikova kako kupiti svoju nijansu putem Interneta i ne pogriješiti!

1. Obrati pažnju na formulu 

Imaš li više masno lice, biraj mat pudere, a imaš li više suho, biraj kremaste. Možda se to ne poklapa s tvojom trenutačnom idejom oko željenog pudera, ali već ovako smanjuješ mogućnosti da ti na adresu stigne puder koji ti nikako neće odgovarati.

2. Biraj teksturu

Iako to želiš li puder u sticku, prahu, tekući ili u kamenu, neće previše utjecati na to kako ti stoji, najbolje je kupiti onaj s kojim se osjećaš najbolje i najprirodnije. Znači, ako si vješta u nanošenju pudera u sticku, ne oklijevaj i kupi baš takav.

3. Pronađi svoje podtonove

Postoje tri opcije: topli, hladni i neutralni. Topli vole žute, zlatne i maslinaste podtonove, a hladni ružičaste, dok su neutralni negdje između, i najčešće dobro mogu nositi oba podtona. Najlakše ćeš procijeniti koja si boja tako da uzmeš narančasti ili jarko ružičasti šal - ako ti koža izgleda toplo uz narančasti, onda si topla, ako izgleda sjajno i zdravo uz ružičasti, onda si hladna, a ako ti jednako dobro stoje oba - neutralna si!

4. Potraži recenzije

Korisnice vrlo dobro objašnjavaju što im valja, a što ne valja kod pojedinog pudera, tako da se uvijek isplati pročitati više recenzija  isog pudera. Odmah ćeš znati oksidira li, kakav mu je zaista finiš i performira li dobro na tvojem tipu kože.

5. Pogledaj razmaze

Googlaj razmaze, ako ih već brend nema izloženo na stranici, jer daju zaista neloš dojam toga kako boja u stvari izgleda kad se stavi na kožu. 

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0