Beauty

Japanke obožavaju njegovati kožu s ovim sastojkom - i rezultat je super!

  • Jesi li znala da se svakih sat vremena ljušti oko 40.000 odumrlih stanica kože? Sve te stanice gomilaju se na površini kože i onemogućavaju koži da diše, što uzrokuje razne probleme poput akni
  • Stoga je koži potrebna mala pomoć, odnosno redovita eksfolijacija u obliku pilinga za lice
  • Saznaj zašto je eksfolijaciju dobro raditi svakodnevno, koju je vrstu pilinga za lice najbolje koristiti te s kojim proizvodom sigurno nećeš pogriješiti

Koža kontinuirano proizvodi nove stanice kože, a stare odumiru. To je prirodan proces za koji ne postoji krivac, no postoje razlozi zbog kojih se to događa učestalije. Naša je koža svakodnevno izložena štetnim vanjskim zagađivačima poput smoga, dima cigareta, UV zraka i vjetra, a povrh toga je svakodnevno tretiramo raznoraznim proizvodima, nanosimo šminku koja zatvara pore, isušujemo kožu i slično. Sve to dodatno potiče ljuštenje i nakupljanje odumrlih stanica na vanjskom sloju kože. 

Tijekom godine dana koža otpusti preko čak 8 kilograma odumrlih stanica kože, a kako bismo joj u tome pomogli potrebno je redovito vršiti eksfolijaciju kože pilingom koja je ključan korak beauty rutine. No, nažalost, ovaj korak mnoge žene često izbjegavaju. Važno je znati da izbjegavanjem eksfolijacije najčešće dolazi do problema kao što su začepljenje pora, nastanak prištića i akni te siv i beživotan izgled kože, a sigurni smo da je to situacija koju sigurno želiš izbjeći.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Pilinge za lice možemo podijeliti u tri osnovne kategorije - mehaničke, kemijske i enzimske. Svaki od navedenih ima svoje prednosti, a svima im je zajedničko to da uklanjaju višak sebuma i odumrle stanice kože koje se talože na površini, samim time sprječavaju pojavu ljuskica, začepljivanje pora i nastanak akni, pospješuju obnovu kože, zaglađuju lice, olakšavaju upijanje aktivnih sastojaka iz krema i seruma, poboljšavaju prokrvljenost, potiču stvaranje kolagena, pomlađuju lice i sprječavaju pojavu bora. No, bitna razlika je u tome što nije svaka vrsta pilinga pogodna za sve tipove kože, niti je pogodna za svakodnevu primjenu. Primjerice, kemijski piling za kućnu upotrebu pogodan je za masnu kožu sklonu aknama i nikako se ne preporučuje koristiti više od jednom ili dva puta tjedno. 

Obzirom na to da bi eksfolijaciju bilo poželjno češće uključiti u beauty režim, zasigurno je najbolje odabrati nježan piling za lice koji sadrži blage i umirujuće sastojke koji neće iziritirati lice te ga bez straha možeš koristiti svakodnevno. Prvaci u tome su enzimski pilinzi koji su najbolji izbor za eksfolijaciju osjetljivog lica te osobama sa suhom kožom. Sadrže prirodne enzime koji potiču prirodnu eksfolijaciju te uz to hidratiziraju i čiste lice.

U potrazi za nježnim enzimskim pilingom idealnim za svakodnedno korištenje naišli smo na proizvod bez boja i mirisa koji je po svom sastavu apsolutno jedinstven te zbog načina primjene vrlo praktičan i jednostavan za upotrebu, a pogodan je za sva stanja kože. Riječ je o Dermalogica daily microfoliantu - jedinstvenom enzimskom prahu na bazi rižinih mekinja koji vrši mikrofolijaciju mrtvih stanica kože i trenutno čini razliku.

 | Autor: Dermalogica daily microfoliant

Za razliku od mehaničkih pilinga koji često sadrže grube čestice poput šećera ili soli, ovaj piling dolazi u obliku praha i čini svoju čaroliju u doticaju s vodom, otpuštajući papain, salicilnu kiselinu i enzime riže koji vrše mikrofolijaciju, ostavljajući kožu glađom i svjetlijom. Kompleks za posvjetljivanje kože dobiven iz aspergillusa (zelena plijesan), grejpa i slatkog korijena izjednačava pigmentaciju kože, dok iznimno smirujuća mješavina zelenog čaja, ginka i koloidnog zobenog brašna smiruje kožu i ostavlja je izuzetno čistom i osvježenom.

Dovoljno je otprilike pola čajne žličice nanijeti na mokre dlanove, a trljanjem dlanova prah se pretvara u nježnu kremastu pastu kojom je moguće (ali i poželjeno) svakodnevno očistiti lice. Pastu je potrebno nanijeti na lice kružnim pokretima, pažljivo zahvativši i područje oko očiju te usnice. Dovoljno je masirati lice jednu minutu, a zatim pastu temeljito isprati. Stoga, ako si dosad izbjegavala eksfolijaciju pod izlikom da ti oduzima previše vremena, znaj da ti taj izgovor više ''ne drži vodu''. 

 | Autor: Dermalogica daily microfoliant

Osim što će tvoje lice zahvaljujući Dermalogica daily microfoliantu biti očišćeno od svih onih odumrlih stanica kože koje su onemogućavale tvojoj koži da diše, bit će zaglađeno i blistavo, a dobro znamo da je to preduvjet i za ljepši make up. Tekući puder bit će manje vidljiv, lakše će prijanjati uz kožu i neće se lijepiti za suhe dijelove lica, a bit će i duže postojan. Jedno je sigurno - uvrstiš li ovu beauty naviku u svoju svakodnevnu rutinu, tvoje će ti lice biti vječno zahvalno!

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Receptizdravlje

    https://www.youtube.com/watch?v=OIlHZHprOUY