- Uz proljeće koje više nalikuje ljetu, polagano smo svoju pažnju usredotočili na sve one proizvode koji su kao stvoreni za tople i vruće dane
- Jedan takav je i parfem Kérylos, nova olfaktorna kreacija koju je L'Objet stvorio u suradnji s parfumerom Jean-Claudeom Ellenom, nosom koji je 12 godina proveo kao interni parfumer u Hermèsu
- Kérylos kojeg zovu Mediteranom u bočici u sebi ima mnoštvo citrusa, no ova je kreacija uspjela osvojiti i one koji inače ne ljube klasične citrusne parfeme
Možda smo tek uplovili u proljeće, no budući da ono već od prvih dana puno više nalikuje ljetu, polagano smo svoju pažnju usredotočili na sve one proizvode koji su kao stvoreni za tople i vruće dane, od laganijih podloga i toniranih proizvoda za intenzivnu hidrataciju do noviteta sa zaštitnim faktorom i osvježavajućih parfemskih nota.
Jedna takva je i parfem Kérylos, nova olfaktorna kreacija koju je L'Objet stvorio u suradnji s parfumerom Jean-Claudeom Ellenom, nosom koji je 12 godina proveo kao interni parfumer u Hermèsu, te koji je stvorio legendarne parfeme za Bvlgari, Van Cleef i mnoge druge.
Kérylos kojeg zovu Mediteranom u bočici otvara se ugodnim gornjim notama grejpa koje zasjenjuje santal, a otprilike sat vremena nakon nanošenja iz srca izviruje bijeli mošus. Tu su i note yuzua i mandarine, a iako mirisom dominiraju citrusne note, ova je kreacija uspjela osvojiti i one koji inače ne ljube klasične citrusne parfeme.
Elad Yifrach, osnivač i kreativni direktor L'Objeta, otkrio je kako je ovaj parfem za njega veoma osoban miris te kako ova citrusno mošusna kreacija vuče korijene iz njegovog djetinjstva na Mediteranu, i dana kada je preskakao školu kako bi se igrao u nasadima naranči sa svojim prijateljima, kada bi prezrelo voće padalo na vruće kamenje i rezultiralo eksplozijom mirisa.
Kako bi uspomene na djetinjstvo pretočio u parfem, Elad je proveo dan sa Jean-Claudeom Ellenom u Grasseu u Francuskoj, opisujući mu svoja osjetilna sjećanja, a on je stvorio jednostavnu, ali moćnu mješavinu yuzua, sedre, mandarine, grejpa, divljeg bilja i mošusa kojoj će malo tko odoljeti i koja će biti divan odabir čak i u onim najvrućim danima.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.