Beauty
Zendaya nosi dvostruki eyeliner

Ovaj oblik eyelinera mogu nositi baš svi jer savršeno naglašava oči

  • Eyeliner je mnogima omiljen dio make upa uz pomoć kojeg oči posebno dolaze do izražaja
  • Postoje brojni trendovi u nanošenju eyelinera, no u posljednje je vrijeme posebno popularan dvostruki eyeliner
  • Ovaj oblik eyelinera pristaje baš svima i predivno će naglasiti i izdužiti tvoje oči

Oblik tuša za oči koji se sastoji od ultra tankih, oštrih linija veliki je trend na Instagramu, no postoji jedan oblik nanošenja eyelinera koji pristaje baš svima, a odličan je i ako si početnica u nanošenju eyelinera.

Radi se u eyelineru s dvostrukim lukom ili eyelineru u obliku ribljeg repa. Iako je trenutno vrlo popularan, ovaj trend nije ništa novo, već je modernizirana verzija retro oblika eyelinera iz 60-ih. Otvara oči i čini ih većima i ženstvenijima, što ga čini vrlo poželjnim dijelom svakog makeup looka.

dvostruki eyeliner | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou trend dvostrukog eyelinera

Uz ovaj oblik eyelinera postiže se dubina i dimenzija i obožavale su ga i zvijezde nijemih filmova, prenosi Vogue, a ponovno je populariziran 50-ih i 60-ih godina kad su ga voljele na svojim očima nositi zvijezde poput Marilyn Monroe i Sophije Loren. Iako će ti možda trebati nekoliko puta da usavršiš nanošenje dvostrukog eyelinera, dovoljno je jednostavno da svakako možeš probati rekreirati ovakav look.

Dvostruki eyeliner izdužuje i uvećava tvoje oči

Možda se čini kompliciranim, no nanošenje dvostrukog eyelinera na tvoje oči, kad usavršiš tehniku, predivno će ih podići i naglasiti. Uz uobičajeno „krilo“ koje stvaraš eylinerom,  ispod njega dodaje se još jedno iz donje linije trepavica s malim razmakom između dva krila.

dvostruki eyeliner | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou trend dvostrukog eyelinera

Duljine krila mogu biti jednake ili različite, ovisno o efektu koji želiš postići, no tvoje će oči u svakom slučaju biti dodatno naglašene.

Kako usavršiti make up look s dvostrukim eyelinerom

Popularna serija „Euphoria“ također ima svoju zaslugu u ponovnom populariziranju ovog trenda, a glavna vizažistica sa seta serije, Donni Davy, na Instagramu je u tutorial videu rekreirala jedan od lookova lika Maddy s dvostrukim eyelinerom. Čini se prilično jednostavno, zar ne? Dakako, ako i sitno pogriješiš, uvijek stvar možeš spasiti uz pomoć malo micelarne vode i štapića za uši ili blazinice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @donni.davy

Za početnike, vizažisti preporučuju korištenje kose četkice za tuš te crnog sjenila kojim možeš prvo isrctati gdje želiš nanijeti eyeliner! Nakon toga, možeš krenuti eksperimentirati i s drugim bojama eyelinera, poput plave ili ružičaste.

Meghan Markle Možda vas zanima Vizažistica koja je šminkala i Lady Di i Meghan Markle otkriva kakav makeup članice kraljevske obitelji najviše vole! Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0