Beauty
proizvodi s bakuchiolom

Ovaj moćan anti-age biljni sastojak je alternativa retinolu - donosimo 8 proizvoda s bakuchiolom

  • Iako svi znamo snažne anti-age dobrobiti koje retinol ima za kožu, kod nekih može izazvati određene iritacije
  • Beauty entuzijasti posljednjih su se godina stoga okrenuli sastojku bakuchiolu, kojeg se naziva biljnim retinolom
  • Bakuchiol se sve više koristi u skincare proizvodima, a njegovo nježno djelovanje potiče obnovu stanica kože i proizvodnju kolagena, smanjuje bore i hiperpigmentacijske mrlje te pomaže u održavanju mladolikog izgleda 

Skincare rutina koja je savršeno prilagođena potrebama naše kože ultimativni je cilj koji želimo postići svakodnevnom njegom kože, a jedan korak bliže mogli bismo joj biti ako joj pridružimo proizvode koji sadrže sastojak bakuchiol. 

Ovaj biljni sastojak posljednjih je godina postao vrlo bitan u beauty industriji, a beauty entuzijasti nazivaju ga i biljnom alternativom retinolu. Ono što ga razlikuje od hvaljenog retinola je što nježnije djeluje na koži te ne izaziva iritacije, a može se koristiti i tijekom izlaganja suncu, naravno uz SPF.

bakuchiol | Autor: Instagram @synergieskin_nl Instagram @synergieskin_nl

Što je bakuchiol?

Ovaj biljni sastojak svoje podrijetlo vuče iz indijske ajurvedske i kineske medicine. Pronađen je u sjemenkama i listovima biljke Psoralea corylifolia, poznatije kao babchi, koja raste u Kini, Indiji i dijelovima Afrike.

Sastojak bakuchiol djeluje direktno u stanicama kože gdje utječe na proizvodnju kolagena i održava mladolik izgled kože, a da pritom ne utječe na žlijezde te ne izaziva iritacije ili suhoću kože.

skincare rutina za proljeće Možda vas zanima Njega kože u proljeće - 9 proizvoda kojima ćemo skincare rutinu prilagoditi novoj sezoni Rubrika Beauty Beauty

Prednosti korištenja proizvoda s bakuchiolom

Bakuchiol je jednako učinkovit kao i retinol u smanjivanju finih linija i bora te neujednačenog tena i hiperpigmentacije. Za razliku od retinola, mnogo nježnije djeluje na koži te ju ne čini osjetljivom na sunčeve zrake. Također ubrzava i obnovu stanica kože i pomaže proizvodnju kolagena. Pogodan je za korištenje na svim tipovima kože, a posebno za osjetljivu kožu na kojoj retinol može biti prejak.
Bakuchiol je najčešće dio skincare proizvoda poput krema i seruma te ga se može nanositi i ujutro i navečer, za maksimalnu učinkovitost.

bakuchiol | Autor: Sanjin Kaštelan Sanjin Kaštelan Uchka Meta-Light krema

Donosimo preporuke krema i seruma s bakuchiolom!

Rosental Organics serum s bakuchiolom

Serum Rosental Organics s bakuchiolom idealan je za probleme na koži poput nepravilnosti, oštećenja od sunca i hiperpigmentacije. Prirodna alternativa retinolu, bakuchiol, osigurava čvrstoću kože.

proizvodi s bakuchiolom | Autor: ecco-verde.hr ecco-verde.hr Rosental Organics Bakuchiol serum, (36,59 eur)

Uchka Meta-Light krema s bakuchiolom

Meta-Light krema brenda Uchka cjelodnevna je njega za kožu s prvim znakovima starenja koja prevenira bore, učvršćuje strukturu kože i podržava njenu ljepotu. Sastav kreme je zaokružen bakuchiolom koji se učinkovito bori protiv starenja. Uz bakuchiol, sadrži i druge aktivne sastojke poput crnog sljeza, alantoina, hladno prešanog ulja sjemenki grožđa i vitamina E.

proizvodi s bakuchiolom | Autor: uchka.eu uchka.eu Meta-Light krema s bakuchiolom, (60,00 eur)

The Inkey List hidratantna krema s bakuchiolom

Ova hidratantna krema čiji  je glavni sastojak bakuchiol, pomaže stimulirati proizvodnju kolagena, elastičnost kože te umanjuje fine linije i bore. Uz bakuchiol, sadrži i njegujući skvalan.

proizvodi s bakuchiolom | Autor: Cult Beauty Cult Beauty The Inkey List, krema s bakuchiolom, (14,60 eur)

Revolution Boost Toning Bakuchiol krema

Krema za lice Revolution Skincare Boost svakoga će dana ostaviti kožu svilenkasto mekanom na dodir i umiriti iritacije i crvenilo. Regenerira i vitalizira kožu te ju intenzivno hidratizira.

proizvodi s bakuchiolom | Autor: Notino Notino Revolution, Boost Toning Bakuchiol krema, (13,60 eur)

Herbivore umirujući serum s bakuchiolom

Svilenkasto mekan i gelaste teksture, ovaj serum s bakuchiolom predivno će njegovati kožu, izjednačiti teksturu te umiriti suhoću. Ovaj prirodni i veganski serum pogodan je za sve tipove kože, a bogat je i antioksidansima.

proizvodi s bakuchiolom | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Herbivore, serum s bakuchiolom, (55,30 eur)

Paula's Choice tretman s bakuchiolom

Ova napredna formula sadrži 2% bakuchiola te retinol srednje snage i peptide. Pomlađuje kožu i popravlja oštećenja na kožu, a smanjuje i pojavu finih linija te dubokih bora, a ujedno pogoduje ujednačavanju tonusa kože. Ovaj lagani losion pogodan je za sve tipove kože, a posebno za onu koja pokazuje znakove starenja ili oštećenja od sunca.

proizvodi s bakuchiolom | Autor: superskin.hr superskin.hr Paula's Choice, tretman s bakuchiolom, (68,20 eur)

Nivea Cellular Expert Lift dnevna krema s bakuchiolom

Dermatološki ispitana krema s bakuchiolom potiče aktivaciju stanica kože, osigurava elastičniju i zdraviju kožu te pomaže u borbi protiv fotostarenja, oštećenja stanica i staračkih pjega, a istovremeno podiže volumen i elastičnost kože. Vaša će koža dobiti poboljšanu strukturu, a vi ćete se osjećati mlađe, ljepše i zdravije. 

proizvodi s bakuchiolom | Autor: dm dm Nivea, Cellular Expert Lift dnevna krema, (20,69 eur)

Nacomi vegan retinol serum za lice s bakuchiolom

Ovaj serum s veganskom alternativom retinola, bakuchiolom, sadrži 2% ovog sastojka te nježno i postepeno ljušti epidermu i pomaže joj pri obnovi. Zahvaljujući anti-age sastojcima smanjuje bore i povećava količinu fibroblasta odgovornih za proizvodnju kolagena i elastina te također posvjetljuje diskoloracije. 

proizvodi s bakuchiolom | Autor: dm dm Nacomi, vegan retinol serum za lice s bakuchiolom, (10,60 eur)

Možda vas zanima Hijaluronska kiselina vs. niacinamid: Istražili smo koji sastojak ima jači anti-age učinak Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @skincarebyamyp

Komentari 0