Beauty

Ova domaća sredstva pomažu protiv suhih usana i daju im svježinu

  • Suhe usne odani su suputnik, a osobito zimi
  • Međutim, rado bismo se toga riješile
  • To možeš fino napraviti s nekoliko jednostavnih domaćih sredstava 

Sigurno su ti zimi usne često ispucane i suhe. Razloga za to je puno – od suhog zraka, promjena temperature itd. Ova kućna sredstva njeguju tvoje usne i daju im pravu svježinu.

1. Piling od ulja i šećera

Nakon što usne jednom postanu suhe, teško ih je opet dobiti da budu lijepe glatke. Ali, postoji jedan jednostavan trik: ako ih prvo tretiraš pilingom, stari i mrtvi komadići kože će se oljuštiti i tada možeš njegovati zdravu kožu. Takav piling usana lako možeš i sama spraviti.

Što ti je potrebno:

• 1 žlica maslinova ulja
• 1 žlica šećera

via GIPHY

Kako se radi:

1. Pomiješaj maslinovo ulje sa šećerom dok ne nastane lijepa pasta. (Pazi da su oba sastojka na sobnoj temperaturi)

2. Zatim stavi pastu na usne i lagano je umasiraj.

3. Nakon 10 minuta možeš oprati usne toplom vodom i već će biti zdrave i dobro opskrbljene krvlju.

Možda vas zanima Imaš tanke usne? Slijedi ovih par koraka i izgledat će pune i sočne Rubrika Beauty Beauty

2. Med 

Najlakši način za njegu usana je korištenje meda. Naime, med je prekrasan domaći lijek za suhe usne. Kremasta supstanca omekšava usne, a sastojci osiguravaju da takve i ostanu. Sve što moraš napraviti jest nanijeti tekući med na usne navečer i ostaviti ga preko noći. Sljedeće jutro ga jednostavno operi toplom vodom - ili jednostavno obliži. 

via GIPHY

3. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje savršeno je za svako grubo ili suho područje na tijelu, budući da je to prirodna varijanta konvencionalnog ulja, ali bez etikete. Kaže se da ulje ima hidratantni učinak i stoga je idealna njega za grube usne. Prije nego što ga staviš na usne, uvijek je dobro napraviti piling. Savjet: maslinovo ulje možeš nanositi na usne nekoliko puta dnevno. Koristi ga onoliko često koliko bi koristila i npr. Labello.

via GIPHY

4. Skuta

Umirujući i rashlađujući učinci skute čine je savršenim domaćim lijekom za suhe usne. Osobito kad je pomiješaš s medom. Jednostavno pomiješaj tekući med sa žlicom skute i uživaj u hladnoj njezi! Savjet: ovu smjesu trebala bi nanositi navečer i ostaviti da djeluje preko noći. 

Možda vas zanima Znaš li što se nalazi na kraju olovke za usta? Mnoge je iznenadilo i to ugodno Rubrika Beauty Beauty

5. Pij vodu

Međutim, najvažniji domaći lijek za suhe usne je voda. Ali, vodu ne bi trebala primjenjivati direktno na njima, nego pij puno vode. Tako  možeš spriječiti suhe usne, budući da je najčešći razlog suhoće usana nedovoljna količina vlage. Ovaj plan pruža brzi lijek za suhe usne: popij čašu vode svaka dva sata. Ako dnevno popiješ osam čaša, to su barem dvije litre. Ispucale usne tada zaista više ne bi trebale imati šanse.

via GIPHY

POGLEDAJTE VIDEO: Znaš li da si genijalna?
Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0