Beauty

Osvojila nas je na prvu: ova inačica bob frizure idealna je za ljetne dane!

  • Bob ne silazi s trona najpopularnijih frizura, a njegova ljetna inačica ga čini još poželjnijim
  • Riječ je o takozvanom prozračnom bobu koji nas na prvu osvaja volumenom i opuštenošću
  • Ova frizura ekvivalent te 'no makeup' looku, a u nastavku ti otkrivamo kako ga postići

Dobri frizeri su poput dobrih arhitekata! Zaista fenomenalno šišanje zahtijeva proporciju, ravnotežu i strukturu baš kao što to zahtjeva kvalitetna arhitektura. To je nešto što profesionalci za kosu godinama usavršavaju, a crte lica, struktura kostiju i tekstura kose svakog klijenta bit će odredište za kreiranje uspješnog izgleda.

Bob frizura Možda vas zanima Želiš skratiti kosu? Probaj ovu popularnu ljetnu inačicu bob frizure, nećeš požaliti! Rubrika Beauty Beauty

Vrhunski primjer strukturirane frizure koja je ujedno i praktična zasigurno je takozvani prozračni bob. Nazvan je tako jer ga slojevito oblikovanje čini laganim i prozračnim, a istovremeno tako voluminoznim. P.S. Kad smo kod bob frizure, takozvani 'Box' bob je pravi facelifting za kosu: riješit će te mlitavih vrhova i podariti živost frizuri.

 
 
Kako postići ovu prozračnost? "U osnovi, želite klasični bob pomoću kojeg ćete lako postići pokret i volumen", objašnjava vrhunska frizerka Hollie Rose Clarke. "Ako imate gustu kosu, trebat ćete stanjiti kosu kako biste lakše postigli stajling koji želite. Ako imate tanku kosu, najbolje vam je načiniti tup rez te obavezno pri stiliziranju koristiti dobar sprej za volumen", dodala je za portal Glamour.
Možda vas zanima Frizeri tvrde da postoji frizura koja pristaje baš svakom obliku lica - jesi li je ikad nosila? Rubrika Beauty Beauty

Ako je struktura već tamo, ova će frizura biti postojanja i nakon pranja kose. Za dodatan volumen dovoljno je tek sušenje uz pomoć fena na topli zrak. Trik je u tome da svaki stajling ostane suptilan kako ne bi izgledao previše 'gotov', već je ideja da zadrži prirodan izgled. Možemo reći da je ovo ekvivalent 'no-make up' izgledu.

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0