Beauty

Osim da te razbudi, kava će te uz ove jednostavne beauty trikove i uljepšati

  • Mnoge od nas ujutro prvo krenu do štednjaka i kuhaju kavu ili pak uključe aparat za kavu kako bi se razbudile uz omiljeni napitak 
  • Međutim, kava nije tek napitak koji će te razbuditi, nego je i pravo čudotvorno beauty-sredstvo 
  • Otkrit ćemo ti kako je sve možeš koristiti 

Omiljeni, vrući, mirisni, crni napitak uglavnom bi nam trebao pomoći da se razbudimo ujutro. Međutim, kava je izvan kuhinje pravi beauty-pomoćnik te ima fenomenalno djelovanje. Važno je da ne baciš talog od kave! S tom masom koja sadrži kofein možeš lako spraviti piling ili razne maske koje će se pobrinuti za još više ljepote. 

Maska za lice za sjaj 

Ova maska za lice s kavom pružit će ti sjajan ten te smanjiti crvenilo. Treba ti ohlađeni talog kave, jogurt i malo meda. Pomiješaj sva tri sastojka te raspodijeli smjesu nježno po očišćenom licu. Ostavi masku da djeluje na licu oko 15 minuta te je potom isperi mlakom vodom. 

via GIPHY

Maska za oči s kofein-učinkom  

Učinkovito sredstvo protiv nabuhlih očiju ujutro je maska za oči od taloga kave. Naime, zbog kofeina će se suziti krvne žile te će se tako smanjiti nabuhlost i tamni podočnjaci. Za masku jednostavno nanesi ohlađeni talog kave ispod očiju. Ostavi da odstoji oko 20 minuta te zatim otkloni vatom. 

Možda vas zanima Džin tonik kava: ovo bi moglo postati tvoje omiljeno piće ovih blagdana Rubrika Life&style Life&style

Piling od kave protiv celulita  

Talog od kave izvrstan je kao piling za tijelo. Zbog zrnaste teksture i kofeina nježno uklanja umrle stanice kože te ujedno daje potrebnu vlagu. Pilingu od kave dodaj malo ulja od kokosa kako bi se lakše nanosio. Potom smjesu nanesi masirajućim kružnim pokretima. Ostaci će se otkloniti tuširanjem.  

via GIPHY

Možda vas zanima Istina o tvom ljubljenom napitku: Utječe li zaista kava na kiselost tijela Rubrika Love&Sex Love&Sex POGLEDAJ TREĆU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": PRSTENJE I CIPELE:

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0