Beauty Kosa 36 prikaza 10. veljače 2012.

Opuštene punđe za chic izgled

Thinkstock.

U posljednje vrijeme na crvenim tepisima raznih evenata možemo primijetiti neočekivanu dozu ležernosti. Zajedno s krinolinama i kičastim haljinama, nestale su i komplicirane punđe i make up. Na cijeni je prirodnost, posebno kada je u pitanju kosa.

Nekadašnje vrlo popularne retro voluminozne punđe, zamijenile su upravo chic opuštene punđe.

Nosile su ih mnoge mlade dive Hollywooda. Među njima se našla i Charlize Theron, koja je uz Diorovu haljinu boje pudera kombinirala sasvim neočekivanu i pomalo casual punđu. Pramenovi koji ležerno padaju uz lice pristajat će djevojkama okruglog lica, jer će zahvaljujući njima ono djelovati uže.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Druga diva koja ne prolazi neprimijećeno je Diane Kruger. Njenu frizuru bi mnogi nazvali "kućnom", ali zaštitno lice Calvina Kleina itekako zna kako nositi trendove. Njen opušten pristup modi i stilu doveo ju je do statusa jedne od najbolje odjevenih žena današnjice, a frizura koje djeluje pomalo zanemareno pušta haljinu u prvi plan.

Diana Agron je mlada glumica od koje još uvijek očekujemo neku značajnu filmsku ulogu, ali njen make up i frizura su uvijek besprijekorni. No Diana blista u haljini boje fuksije sa sasvim opuštenom punđom ukrašenom pletenicom. Njena kolegica Scarlett Johansson odlučila se za sličan, ali nešto seksepilniji pristup zahvaljujući dekoltiranoj haljini.

Kako napraviti ležernu punđu?

Najveći problem na koji nailaze žene je taj da je izrazito teško napraviti ovakvu punđu. Ona najbolje izgleda kada nastane sasvim slučajno. Za početak, operite kosu dan ranije, posebno ako nije prirodno valovita.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Kako bi kosa dobila na teksturi, možete zaspati s pletenicama ili tzv. krpicama za kosu, a ako imate figaro, ovaj dio možete preskočiti. Uvijte pojedine pramenove kako bi kosa bila bujnija, a u tome vam mogu pomoći i proizvodi za volumen. Skupljajte pramen po pramen i oblikujte punđu. Ako vam pojedini pramenovi ispadnu, nema veze – tako i treba biti. Oblikujte punđu i učvrstite ukosnicama. Želite li trendovski detalj na svojoj punđi u obliku pletenice, ispletite nekoliko kratkih pramenova i lagano učvrstite u punđu. Cijelu frizuru fiksirajte lakom. 

Komentari 0