Beauty

Oprez! Ove 4 namirnice su prilično loše za tvoju kožu

  • Sigurno te ne iznenađuje činjenica da su alkohol i slatkiši loši za tvoju kožu, zar ne? Međutim, vjerojatno ti nije bilo ni na kraj pameti da bi se trebala odreći ove četiri namirnice. 
  • Bijela riža ima visok glikemijski indeks koji je odgovoran za povišenje šećera u krvi. A to pak vodi ka povećanju razine hormona koji izazivaju masnu kožu i prištiće
  • Garnele, račići i jastozi imaju velik udio joda koji može začepiti pore te tako izazvati nastanak akni

„Ono si što jedeš“, kaže se. A ta se izreka osobito odnosi na našu kožu. U mnogim namirnicama nalaze se tvari koje naša koža ne podnosi baš najbolje. Otkrit ćemo ti koje su to…

Sušeno voće

Svježe voće bogato je balastnim tvarima, antioksidansima i vitaminima. Naravno da je dobro za našu kožu! Nažalost, sušeno voće je suprotnost. Svejedno je li riječ o sušenim jabukama, marelicama ili bananama – te su grickalice bogate ugljikohidratima te sadrže hrpu šećera, a to šteti našoj koži. 

Sushi 

Ako si ljubiteljica sushija – ne brini! Ne uzrokuju sve rolice lošu kožu. Međutim, kalifornijske rolice bi odsad trebala izbjegavati. Bijela riža ima visok glikemijski indeks koji je odgovoran za povišenje šećera u krvi. A to pak vodi ka povećanju razine hormona koji izazivaju masnu kožu i prištiće. Osim toga, umak od soje sadrži gluten koji također nije dobar za kožu. 

Možda vas zanima Možeš li vjerovati da su ovi celebi (bili) zajedno?! Rubrika Love&Sex Love&Sex

Agava 

Zaslađivač od agave je zdrava alternativa šećeru. Nažalost, to nije baš sasvim točno. Nutricionisti tvrde da je nezdraviji od šećera! Razlog za to je jednostavan: sok od agave je mješavina glukoze i fruktoze. Veliki udio voćnog šećera uzrokuje nečistu kožu. Dakle, ubuduće zasladi svoja jela prirodnim sirupom od javora ili domaćim medom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sardinian pasta Fregola with seafood and saffron sauce. Do you like the hearty taste of the roasted Fregola?

A post shared by Bettina Wiebe (@captains.dinner) on

Morski plodovi 

Garnele, račići i jastozi imaju velik udio joda koji može začepiti pore te tako izazvati nastanak akni. Doduše, jod jest važna mineralna tvar za naše zdravlje. Međutim, ljudi koji imaju problema s kožom radije neka jedu lososa: sadrži omega-3 masne kiseline koje su dobre za našu kožu. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0