Beauty

Operi je čajem, izbjegavaj alkohol... 5 trikova kako da ti se kosa sporije i manje masti

  • Mnogim ženama ovo je poznato: oprale smo kosu i nekoliko sati kasnije... kao da ni nismo
  • Naravno da to nitko ne želi, a masna kosa, ruku na srce, ne izgleda nimalo lijepo 
  • Otkrit ćemo ti kako možeš usporiti nastanak masne kose 

Jedva možeš izdržati jedan dan nakon što si oprala kosu, ali najkasnije treći dan moraš ponovno pod tuš? Međutim, to možeš izbjeći s nekoliko malih trikova! Naime, postoje stvari koje možeš napraviti da se kosa sporije masti. Jednostavan trik sa šamponom pomoći će da se riješiš masne kose, otkrivaju su frizeri

1. Prehrana i kosa

Koliko tvoja kosa izgleda zdravo i dobro, ovisi, kao i puno toga, o prehrani. Pogrešna prehrana također potiče proizvodnju sebuma - i kosa se brže masti. Na primjer, izbjegavaj šećer i alkohol te pazi da jedeš bazno (alkalno) povrće (poput špinata, brokule i komorača). Previše soli također masti kosu - zato izbjegavaj čips i sl.!

via GIPHY

2. Suhi šampon

Oni koji koriste suhi šampon mogu duže odugovlačiti s pranjem kose. Naime, proizvodi, koji su sada dostupni ne samo u obliku praha, nego i, na primjer, u obliku spreja ili pjene, tako reći upijaju „masnoću“ sa kose i daju joj novu svježinu i sjaj. Praktična nuspojava: suhi šampon također daje kosi veći volumen. Usput, stručnjaci savjetuju da koristiš dječji puder! Pravo čudesno sredstvo! 

Možda vas zanima Često peglaš ili kovrčaš kosu? Onda će ovaj proizvod biti tvoj najbolji prijatelj Rubrika Beauty Beauty

3. Kiselo ispiranje kose

Kod kuće se krije puno praktičnih stvari koje se mogu pretvoriti u idealne kozmetičke proizvode. Jabučni ocat također može učiniti čuda za tvoju kosu. Ovaj domaći lijek može ti pomoći kod masne kose ili peruti. Jednostavno pomiješaj 1-2 žlice jabučnog octa (organskog) s litrom vode te nakon pranja time isperi kosu i nježno umasiraj. Mješavina se ne mora nužno ispirati - to je potrebno jedino ako ti smeta miris. Takozvano kiselo ispiranje s jabučnim octom može se koristiti i nakon svakog pranja kose, ako se ne želiš potpuno odreći šampona. Ocat daje našoj kosi prekrasan sjaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yuko (@yuko_5050)

4. Pranje kose s čajem od metvice

Redovito pranje kose također ti može pomoći da se kosa sporije masti. Sjajan domaći lijek je, na primjer, čaj od metvice (mente). Samo stavi nekoliko vrećica čaja od metvice u kipuću vodu te ostavi da se ohladi. Nakon pranja kose umasiraj čaj od mente u kosu. Nemoj ispirati.

5. Izbjegavaj proizvode za stajling

Nažalost, previše proizvoda za oblikovanje kose pridonosi tome da se naša kosa brže masti. Naime, ti proizvodi opterećuju kosu i uzrokuju da se sloj silikona s vremenom stvrdne - osobito ako upotrebljavaš  pogrešne proizvode. Na primjer, pripazi da ne koristiš silikonski šampon i općenito pokušaj ne koristiti previše stajlinga. Izbjegavaj pjenu za sušenje, mousse za volumen i slično - proizvodi za oblikovanje kose opterećuju kosu pa masna kosa izgleda još „masnije“.

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0