Beauty

Ogi Antunac: “Ovisnica sam o crvenom ružu!”

Dizajnerica Ogi Antunac jednako nas osvaja svojim modnim kreacijama, ali i stilom. Njena tamna kosa u kombinaciji s crvenim ružem na prvu ruku zvuči klasično, ali čim je vidite jasno je da se radi o individualki zanimljivog stila koja je sve, samo ne uobičajena i obična.

“Sjećam se svog prvog beauty proizvoda. Od džeparca koji su mi roditelji davali kupila sam nekakvo Gemey sjenilo u robnoj kući, bila sam jako sretna. To je bila faza kada su se cure tek počele šminkati, istraživanje nas je jako zabavljalo tada, to je period koji me asocira na srednju školu i sjedenje po zidićima,  i pozorno upijanje savjeta jedne od cura koja je bila manekenka”, prisjeća se Ogi.

 | Autor: Luka Stanzl/Pixsell Luka Stanzl/Pixsell

Poznata dizajnerica priznaje kako taj period njenog života nije prošao bez beauty pogrešaka. Jedno od njih je plavo sjenilo koje je nosila u velikim količinama:

“Imala sam više kikseva u tom razdoblju, ali izrazito plavo sjenilo po cijelom oku je svakako najveći. Usprkos roditeljima i svima oko mene koji su me upozoravali na to, nisam se dala, furala sam taj film, a oko mi je izgledalo kao jedna velika plava mrlja. Spavanje sa metalnim viklerima neću ni spominjati”, kaže Ogi koju je danas nemoguće vidjeti s plavim sjenilom, ali i bez crvenog ruža po kojem je poznata.

“Ovisnica sam o crvenom ružu, bez njega se osjećam kao gola, uvijek ga imam, i ljeti i zimi u raznim nijansama. Ljeti obavezno koristim kreme sa vrlo visokim faktorima jer imam jako blijedu put, pa mi je to zaista proizvod ljeta, ali načelno koristim manje make upa, a jako volim korektore od Illamasque koje onda koristim umjesto pudera”, otkrila je. Kada želi posebno zablistati stavi i umjetne trepavice, ali to se rijetko događa. Ipak priznaje kako joj se čini da tada uvijek dobije na glamuru.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

“Najgora navika mi je što se zna dogoditi da zaspem za šminkom, a po svim beauty savjetima  to se smatra najvećim grijehom. Na kožu dosta pazim, imam posebne dermatološke kreme, sklona sam depigmentaciji pa moram tome posvetiti posebnu pažnju. Na koži mi se sve vidi, odmah reagiram , pa barem donekle pazim da imam dobre prirodne proizvode”, kaže dizajnerica.

Ogi ističe kako nije poboronica beauty tretmana. Figuru radije održava trčanjem na nasipu, a za posebne tretmane nema vremena. Jako voli masaže i smatra ih bitnim za zdravlje, opuštaju je i potiču cirkulaciju tako da je njihov veliki pobornik. Kaže kako kosi mora hraniti, jer joj je kao i većini žena izrazito suha.

 | Autor:

“Za to se brine Ivana Marušić , a koristim i  Kevin Murphy proizvode. Jako volim mijenjati frizure, ne volim stalno biti ista i poznata sam po tome. Nažalost boju ne smijem dirati jer imam poroznu kosu, ali zato se s frizurama igram. Trenutno ju puštam prirodnu. Zaista sam se s Ivanom nauživala raznih stvari, tako da ću kosu pustiti malo na 'godišnji', ali poznavajući sebe to neće predugo trajati”, objasnila je Ogi.

Za razliku od mnogih žena, ova dizajnerica vidi i pozitivne strane starenja:

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

“Starenje ne nosi samo negativne  stvari, nosi isto tako jednu zrelost , duhovni mir i sigurnost koji prije nisam imala, a kod žene to se jako vidi i u fizičkom smislu. Naravno da s druge strane postoje na tijelu stvari koje nisu prije bile tu, ali mislim da su bilo kakvi radikalni zahvati suludi i neprirodni, do toga dolazi najčešće zbog medijskih slika koje svaki dan upijamo i starenje dobiva negativnu konotaciju, pa onda to vodi u nasilne zahvate”, objašnjava i dodaje kako joj je smiješno da 30-godišnjakinje idu na botoks jer smatra da čovjek za svoje tijelo može najviše učiniti sam. Upravo zbog takvog stava ne začuđuje što je njena beauty ikona Tilda Swinton.

“Možda nije ultimativna ikona ljepote, ali je svakako ikona stila i osobnosti i zato obožavam Tildu Swinton. Jako je posebna i svoja, a to je osobina koju najviše cijenim”, za kraj je poručila Ogi.

Više slika pogledajte u galeriji...

Kako bi crveni ruž idealno pristajao na vašim usnama, spriječite ispucale usnice. Kako, doznajte na portalu Zdrava Krava.

Photo: Petar Glebov/Pixsell

Komentari 0