Beauty

Ovo su dva ključna trenda za bojenje kose za ljeto 2022.

  • Ukoliko već neko vrijeme razmišljaš obojiti kosu u plavo, ovaj je članak stigao kao naručen!
  • Kako zbog finalnog rezultata ne bi završila u suzama i s oštećenom kosom, ali i kako bi ti nova boja odlično 'sjela', donosimo ti 5 korisnih savjeta koja bi trebala usvojiti ako razmišljaš o posvjetljivanju kose
  • Pažljivo čitaj i ne preskači ni jednu točku, jer sve su podjednako važne (kosa će ti biti zahvalna)

S prvim toplijim danima kod mnogih žena se javlja želja za bojenjem kose u svijetlije nijanse, što je potpuno razumljivo. Plavi pramenovi izgledaju neodoljivo na suncu, no mnoge istovremeno muči misao hoće li iznenadnim posvjetljivanjem uništiti kosu. Priznaj da ti se sad pred očima vrte slike spaljene kose od blajha! Jesmo li pogodili? No, to zaista ne mora biti sudbina tvoje kose. Potrebno je znati neke osnovne trikove i usvojiti savjete profesionalaca koji su se za to školovali, a mi smo se potrudili doznati koji su to trikovi i savjeti. Zasukali smo rukave i doznali na što je potrebno pripaziti ukoliko ovog ljeta želiš zablistati kao plavuša.

No, prije nego ti otkrijemo 5 stvari na koje moraš obratiti pažnju ukoliko želiš posvijetliti kosu, ne bi bilo loše razmisliti za koju se nijansu plave želiš odlučiti. Postoji gotovo beskonačna paleta plavih tonova, no beauty stručnjaci nedavno su otkrili kako će u ljeto 2022. dominirati dva ključna trenda - Golden Blonde i Greige Blonde. Prvi se trend odnosi na zlatno-plave nijanse, a drugi na kremasto pepeljaste  plave tonove. Ove beauty poslastice servirao nam je Redken 5th Avenue NYC - američki brend profesionalne kozmetike za kosu koji u industriju njege kose donosi najnovije trendove. Redken je predstavio Shades EQ Bonder inside toner + bonder u jednom koji je odnedavno dostupan i u 6 novih nijansi plave, među kojima su i ove dvije trendi nijanse.

Sada kada znaš koje će plave nijanse biti popularne u narednim mjesecima, vrijeme je da usvojiš 5 pravila posvijetljivanja kose.

1. Prepusti drastične promjene profesionalcima

Potrebno je puno vježbe i znanja kako bi se kosa obojala na siguran način i kako bi se u konačnici postigla željena nijansa. I upravo zato je važno prepustiti posvijetljivanje kose profesionalcima koji točno znaju koje proizvode koristiti, u kojim omjerima i na koji način. U suprotnom bi ti se moglo dogoditi da izgubiš pozamašan dio kose i/ili da potpuno uništiš kosu. Osim toga, boje namijenjene bojenju kose kod kuće nemaju snagu boja iz salona namijenjenih profesionalnom bojenju kose. 

 | Autor: Redken Redken

Ako redovito bojiš kosu u tamniju boju, a potom odlučiš prijeći u plavuše, opasnost za kosu je još veća te je također važno da taj posao umjesto tebe odradi profesionalac, jer ćeš u suprotnom napraviti samo još veću štetu. Prethodnu boju potrebno je prvo skinuti izbjeljivačem ili sličnim proizvodom za posvjetljivanje. Odličan proizvod koji u te svrhe koriste profesionalci je Redken Flash Lift Bonder Inside - bonder i posvjetljivač u jednom koji posvijetljuje i do 8 tonova, a pritom štiti veze u kosi i osigurava sigurnost čak i kada se nanosi na vlasište.

2. Raspitaj se koja nijansa je najbolja za tebe

Mnoge žene griješe kada je odabir plave boje u pitanju. Ne pristaju sve nijanse svima. Prije nego posjetiš svog frizera, potrebno je ''istražiti'' koje ti nijanse pristaju, a koje bi trebala izbjegavati. Prvo što trebaš učiniti je definirati podton kože, odnosno je li on hladan, topao ili neutralan, što će ti suziti odabir odgovarajuće nijanse. Da bi to razjasnila, jednostavno pogledaj vene na zapešću - ako su plave i ljubičaste, imaš hladan podton, ako su zelenkaste, imaš topli podton, a ukoliko su mješavina oboje, tvoj podton je neutralan.

Ženama s hladnim, ružičastim podtonom pristaju hladne nijanse plave poput pepeljaste, bež ili baby-plave. Osobama s toplim žućkastim i maslinastim podtonom najbolje pristaju zlatne i medene nijanse poput maslac-plave, zlatne i karamele. Ukoliko je tvoj podton kože neutralan, automatski imaš puno veći izbor. Ipak, predlažemo ti da se posavjetuješ sa svojim frizerom. Pomoću Redken Shades EQ Bonder Inside ultimativnog tonera i bondera u jednom možeš postići sve plave tonove, a da tvoja kosa pritom ostane zaštićena i sjaja. Ovisno o već spomenutom podtonu kože, birati možeš između novih trendi nijansi Natural Blonde, Pearl Blonde, Ash Blonde, Icy Blonde, Greige Blonde i Golden Blonde.

 | Autor: Redken Redken Shades EQ Bonder Inside nijanse

3. Ako posvjetljuješ kosu, ne zaboravi na obrve

Obrve uokviruju pogled i važne su za izgled cijelog lica, a vrlo je važno da se bojom slažu uz kosu. Mnoge žene griješe kada obojaju kosu u plavo, a obrve ostave izrazito tamne. Imaj na umu da trebaš prilagoditi boju obrva kosi, tako da one budu jednu do dvije nijanse tamnije od kose. Ako na kosu stavljaš pramenove, boja obrva ovisi o tome koliko ćeš posvijetliti kosu. Uz tek nekoliko svijetlih pramenova, tamnije obrve mogu izgledati vrlo šarmantno. No, ako će tvoja kosa biti više plava nego smeđa, razmisli o bojenju obrva u sive tonove.

4. Vodi računa o make up-u

Ako si preko noći postala plavuša, sigurno ti nije palo na pamet da bi trebala promijeniti dobar dio šminke, no to je nužno. Kada je riječ o rumenilu, većina žena sa plavom kosom koristi ružičasto rumenilo, koje im savršeno odgovara. Uz svijetloplavu kosu najbolje ide svijetloružičasto rumenilo, a tonovi koji idu ka boji breskve i imaju zlatni odsjaj savršeno idu uz zlatne i medene pramenove. Ružičasta rumenila koja pomalo vuku na smeđu boju idealna su za žene koje imaju kosu u tamnijoj nijansi plave. Bronzere i rumenila u bakrenoj boji plavuše bi trebale izbjegavati.

Također, ružičasti ruževi u svim nijansama odlično pristaju ženama s plavom kosom. Uz zlatnu i medenu kosu najbolje pristaju ružičasti ruževi koji u sebi imaju bež ili smeđi podton, dok jarko ružičasti i crveni ruževi najbolje pristaju platinastim plavušama. Kad je u pitanju sjenilo, važnu ulogu igra i boja očiju. Plavušama s plavim očima nabolje stoje hladnije nijanse kao što su siva, srebrna i svjetloplava. Damama sa smeđim očima bolje pristaju nijanse smeđe i svijetlije ljubičaste.

5. Nastavi brinuti o novoj boji kod kuće

Ukoliko se planiraš obojiti u plavo, moraš biti svjesna toga da ćeš bojenjem ukloniti prirodi pigment i da je u prvih nekoliko dana najvažnija kontinuirana hidratacija kose. Svoje pramenove redovito je potrebno njegovati hidratantnim maskama i uljima koji će se lako upiti u kosu, bez osjećaja masnoće. Imaj na umu da će tvoja boja biti onoliko postojana koliko svojoj kosi posvetiš vremena i njege. Zato je izuzetno važno koristiti šampone i regeneratore posebno dizajnirane za obojanu kosu.

 | Autor: Redken Redken Acidic Bonding Concentrate tretman za njegu obojene kose kod kuće

Predlažemo ti da isprobaš novi Acidic Bonding Concentrate tretman za njegu obojene kose u salonu, ali i kod kuće. Riječ je o najkoncentriranijoj Redken njezi za vrhunski popravak, intenzivno kondicioniranje i zaštitu od blijeđenja kose. Transformiraj sve tipove i teksture kose, čak i najzahtjevnije.​ Prvo što bi tvoj frizer trebao napraviti je definirati nedostaje li tvojoj kosi proteina ili vlage, a sukladno odgovoru prilagoditi tretman koji je namijenjen za njegu obojene kose u salonu. Potom se nanosi 15 ml Acidic Moisture Concentrate kako bi se nadomjestila vlaga ili do 15 ml Acidic Protein Amino Concentrate za popravak snage. Kao finalan korak zapečati rutinu njege kose s 10-15 pumpica Acidic pH Sealerom za glatki završetak i dugotrajne rezultate.

Potom slijedi njega kose kod kuće (ovo je jako važno ukoliko želiš da tvoja boja ostane postojana). Na tvoju sreću, Redken je u sklopu linije Acidic Bonding Concentrate predstavio šampon, regenerator i leave in preparat za obojenu kosu koje može koristiti u vlastitom domu i time osigurati svojoj kosi tretman kao u najluksuznijem salonu. Tvoji novi plavi uvojci bit će ti vječno zahvalni!

Za one koji žele znati više, imamo i nekoliko prijedloga za ljeto 2022. Profesionalni koloristi iz četiri poznata hrvatska frizerska salona pokazali su kako pomoću Shades EQ Bonder Inside tonera i bondera u jednom postići četiri prekrasna plavokosa looka.

Frizerski Salon LivingRoom i artist Marko Listeš

 | Autor: Redken Redken

Na modelu je radio pramenove sa Flash Lift 6% Bonder Inside posvjetljivačem, nakon čega je stavio Shades EQ Bonder Inside u nijansi 9AG, a završio je sa Acidic Bonding  Concentrate (ABC) tretmanom kako bi dodatno nahranio kosu poslije bojenja.

Hair Couture Studio Keko (Split) i artist Fehmir Rama

 | Autor: Redken Redken

Na modelu je radio ABC tretman kako bi nahranio kosu koja je bila oštećena i slaba od prethodnog posvijetljivanja. Zatim je stavio Shades EQ Bonder inside u nijansama 10NW i 10WG na cijelu dužinu kose.

Frida Hair Salon Zagreb i artist Marina Ivanković

 | Autor: Redken Redken

Na modelu je radila ABC tretman kako bi nahranila kosu prije bojenja, zatim je koristila Shades EQ Bonder inside u nijansi 10G na cijelu dužinu kose. Na kraju je dodala Acidic Bonding Concentrate leave in kremu koja je dio maloprodajnog dijela ABC linije.

Cut-Line Hair Studio (Varaždin) i artist Mateja Martinez

 | Autor: Redken Redken

Na modelu je radila ABC tretman kako bi nahranila kosu prije posvijetljivanja, a zatim ju je posvijetlila sa 6% Blonde Idol pastom. Potom je na korijen nanijela Shades EQ Bonder Inside u nijansi 7AG, a na ostatak kose Shades EQ Bonder Inside u nijansi 10AG. Na kraju je dodala Acidic Bonding Concentrate leave in kremu koja je dio maloprodajnog dijela ABC linije.

Redken Acidic Bonding Concentrate tretman, proizvode za njegu obojene kose, kao i najnovije Redken boje s kojima su radili color artisti možeš pronaći u najbližem Redken salonu.

Photo: None

Komentari 0