Beauty

Obrati pažnju! Ovaj popularni proizvod za kosu možda potiče njezino ispadanje

  • Muku mučiš s prorjeđivanjem i opadanjem vlasi? Vrijeme je za promjenu rutine njege kose
  • Izbjegavanje pojedinih proizvoda moglo bi poboljšati situaciju, a jedan od njih je gel za kosu
  • Učestala upotreba ovog proizvoda začepljuje folikule dlake te pridonosi njezinom oštećivanju

Prorijeđena kosa je problem s kojim se mnogi suočavamo prilikom procesa starenja. To se može dogoditi iz mnogo razloga, od genetike do hormonalnih promjena. Iako nemamo kontrolu nad tim aspektima našeg zdravlja, možemo promijeniti rutinu njege kose! Stručnjaci tako ističu da bi izbjegavanje pojedinih proizvoda moglo poboljšati situaciju, a visoko na listi za otpis našao se gel za kosu.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Možda vas zanima Riješen problem! Ovo su tri najbolje frizure za tanku i svilenkastu kosu Rubrika Life&style Life&style

Bez obzira upotrebljavaš li gel kako bi postigla zalizani izgled kose ili kako bi ukrotila nestašne vlasi, njegovo korištenje trebaš svesti na umjerenu mjeru. Posebno ako patiš od stanjivanja ili otpadanja kose! Gel može produbiti ovaj problem jer začepljuje folikule dlake te pridonosi njezinom oštećivanju.

"Nanošenje ljepljivih kemikalija na tjeme znači da ista ljepljivost ulazi u folikule dlake. To može uzrokovati opadanje kose i stvarati prave probleme kada dođe vrijeme da nova kosa izađe iz folikula dlake", istaknula je za portal SheFinds stručnjakinja za kosu Ghanima Abdullah.

Često peglaš ili kovrčaš kosu? Onda će ovaj proizvod biti tvoj najbolji prijatelj

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Ilustrativna fotografija žene koja koristi gel za kosu

Možda vas zanima Nakon ljetovanja kosa i koža tijela zaslužuju posebnu njegu Rubrika Life&style Life&style

I ne samo to, većina komercijalnih gelova za kosu puna je kemikalija - zvanih sulfati i parabeni - koji su loši za kosu, ali i zdravlje općenito. "Sulfati se obično koriste u sapunu za pranje posuđa i sredstvu za uklanjanje boja. Ova štetna kemikalija može prodrijeti kroz kožnu barijeru i degenerirati stanične membrane te proteine ​​na vašem tjemenu", objasnila je za isti portal stručnjakinja za ljepotu Adina Mahalli, dodajući: "Parabeni su bili poznati i kao endokrini disruptori, što znači da ometaju vaš hormonski sustav, što dovodi do stanjivanja kose."

Dakle, ako redovito koristiš gel za kosu, razmisli o nekoliko alternativnih opcija. Umjesto toga, isprobaj nježnije opcije poput krema za kosu, paste ili pomade za oblikovanje kose. Možeš čak posegnuti za potpuno prirodnim kokosovim uljem, samo pripazi pri količini koju upotrebljavaš kako bi spriječila da kosa izgleda masno. I naravno, svakako provjeri oznake proizvoda kako bi bila sigurna da sve što koristiš ne sadrži parabene i sulfate.

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0