Beauty

Nude lakovi nikad ne izlaze iz mode

Mi žene smo ponekad neobična bića: možemo hladnokrvno gledati u najnovije gadgete i ostati ravnodušne, a već za nekoliko trenutaka izgubiti razum za novim lakom za nokte.

Nude lakovi možda nisu privlačni kao oni sa šljokicama, trendi kao neonski i seksi kao crni i crveni, ali su naše utočište kada želimo manikuru koja pristaje uz sve. Lakovi boje pijeska, breskve ili prljavo bijele boje su visoko na lsiti omiljenih poslovnih žena, ali i svih žena koje vole njegovan, ali i dalje prirodan look. Ne mogu im odoljeti ni žene kojima je lakiranje noktiju muka, a koje žele da im nokti izgledaju najbolje što mogu. U tu kategoriju spadam i ja.

Ponekad, tijekom vrućih ljetnih mjeseci koketiram s jarkim i neonskim bojama, ali se uvijek iznova vraćam nude lakovima. Oni su mala crna haljina svijeta manikure, stoga mi je čast bila isprobati Pupin Lasting Color 205 i Anny lak br. 250 u nijansi Love in Paris.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Savršeno prikrivanje u jednom sloju

Karakteristike: Pupa Lasting Color lak u nijansi 205 (39,90 kn) je lak u tamnoj nijansi boje breskve koja prelazi u zagasito ružičastu. U bočici se nalazi 5 ml laka, a proizvođač jamči odličnu boju i prikrivanje u samo jednom potezu.

Moj prvi dojam: Boja laka je idealna za poslovne žene – nije klasična nude nijansa i ipak daje malo boje vašoj kombinaciji. Čep je lagano zaobljen i jako lijepo leži u ruci tijekom lakiranja. Četkica je zadovoljavajuće kvalitete i lako se kontrolira.

Faza testiranja: Lak sam nanijela bez većih poteškoća. Četkica ravnomjerno raspoređuje boju i vjerovali ili ne, u slučaju ovog laka tvrdnje proizvođača su istinite.

Jedan sloj laka je dovoljan da prekrije nokat! Lak se isto tako brzo suši i već za nekoliko minuta možete dodirivati stvari oko sebe bez straha da ćete ih umrljati ili da će vaš nokat dobiti omražene neravnine.

Nažalost, ovaj lak nije preživio test čišćenja kupaonice – na desnoj ruci su već prvog dana bila vidljiva oštećenja, ali je lijeva i nakon tri dana bila u jako dobrom stanju.

Konačan dojam: Radi se o jako dobrom laku, ali nažalost, nije dorastao pojedinim izazovima. Osobe koje rade manje kućanskih poslova mogle bi biti zadovoljne, kao i one koje vole često mijenjati boju laka. Ono što se ne može poreći je da, iako svijetao, ima fantastičnu sposobnost prikrivanja.

 | Autor: Klasični nude za decentan izgled

Karakteristike: Anny lak Love in Paris (69,90 kn) je klasična krem nijansa s malo ružičaste. Ne sadrži nikakve svjetlucave čestice i lijepo se prilagođava boji nokta. Anny kaže kako su njihovi lakovi dobre trajnosti, da dobro prikrivaju, brzo se suše i dolaze u bočici od 15 ml što je iznad veličine prosječnog laka (oko 7 ml).

Moj prvi dojam: Čep s četkicom se na prvi pogled doima premalo s obzirom na veličinu bočice, ali zapravo savršeno nanosi lak. Najviše me ipak impresionirala mililitraža – 15 ml je uistinu jako puno i  može trajati praktički godinama (tj. dok god je lak maziv).

Faza testiranja: Lak se lijepo i ravnomjerno razmazuje. Jedan sloj ovog laka nije dovoljan ni u ludilu – s njim nokti izgledaju kao da su nalakirani prozirnim lakom. Drugi sloj djelomice prekriva nokat, a treći to čini u potpunosti. Ne smatram to velikim minusom, jer je uistinu teško naći nude lak koji ima savršenu boju u jednom sloju. Lak sam nakon četiri dana testiranja skinula sama. Preživio je i neke jednostavnije preglede na autu bez oštećenja. Boja je jednako sjajna kao i prvog dana.

Konačan dojam: Mogu li o ovoj nijansi govoriti samo u superlativima? Ne, ali svakako zaslužuje pohvale. Loše prikrivanje je i inače mana nude lakova, a ovaj ima toliko drugih vrlina zbog kojih će ga velik broj žena obožavati.

Koji proizvod me osvojio?

Otkad pišem ove recenzije, ova mi je najteža. Zašto? Zato jer sam, poput većine žena, ponekad raspoložena za stalno mijenjanje laka, a ponekad bi željela da mi lak drži tjednima (ili još bolje – cijeli mjesec). Stoga će se ova recenzija svesti na jednostavnu ekonomiju – vrijednost za novac. Anny lak je duplo skuplji, ali ga ima trostruko više od Pupa laka. Uzmemo li u obzir i njegovu izdržljivost, očito je kako se kupovina ovog laka ipak više isplati. On bi bio moj konačan odabir (i moram priznati, ne i prvi lak s Anny potpisom u mojoj kolekciji), jer koliko god nekada voljela promijeniti boju laka, više mi smeta kada taj isti lak ne može izdržati jedan dodatni dan.

Photo:

Komentari 0