Beauty
Evo zašto bismo trebale brijati lice

Novi, pomalo bizaran trend ljepote: evo zašto bismo trebale brijati lice

  • Eksperimentalni tretman ljepote već duže vrijeme kruži online
  • Pobliže smo pogledali neobičan trend ljepote po nazivom dermaplaning
  • Navodno brijanje lica pomaže da dođemo do besprijekorno glatke i nježne kože

Ovo je noviji trend među beauty guruima i jedan od tretmana ljepote o kojima se najviše govori na internetu: dermaplaning. Mnogi stručnjaci za kožu kunu se u uklanjanje dlačica na licu posebnim brijanjem, a beauty influencerica Huda Kattan u videu je još 2016. godine pričala o dobrobitima glatko obrijane kože. Ali, što se zapravo krije iza toga i ne vraća li se dlaka nakon brijanja još gušća i tamnija?

Evo što je dermaplaning

Visokokvalitetni tretman za pripremu ljepote zapravo je nevjerojatno jednostavan i uključuje korištenje jedne oštrice za uklanjanje eventualnih dlačica i mrtvih stanica kože s površine kože. Drugim riječima, to je brijanje – ali dizajnirano da pripremi tvoju kožu za šminku i niz drugih pogodnosti. Premda je odnedavno postao popularan, dermaplaning postoji mnogo duže: zapravo, Kleopatra je bila izvorni zagovornik ovog tretmana ljepote. Također ima dugu tradiciju u indijskoj kulturi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saman Noor (@samannoorr)

Dermaplaning donosi ove prednosti

Brijanje ne samo da uklanja dlačice, nego istovremeno radi piling kože, a to je prema Hudi Kattan ključno. Pomaže koži u zacjeljivanju ožiljaka, djeluje protiv starenja i čini kožu glatkom i ujednačenom: savršena osnova za besprijekoran makeup. Budući da se uklanjaju i mrtve stanice kože, također pomaže proizvodima za njegu kože da bolje prodiru te smanjuje pigmentne mrlje i upale.

Muke po depilaciji: 5 trikova s kojima ćeš morati brijati noge mnogo rjeđe

Ima li nedostataka?

Mnoge se žene ne usuđuju obrijati lice jer se boje da će im narasti jače dlačice. Ali, Alyson Bessell, stručnjakinja za tehničku obuku u Laser Clinics Australia, objašnjava: „Brijanje ne uzrokuje dodatni rast dlačica niti čini lice dlakavijim, to je zapravo mit. Jednostavno ravno odreže vrhove dlaka, što ih čini na dodir grubljima. Boja i gustoća dlaka ostaju isti. „Ne brini, neće ti izrasti brada.“

Možda vas zanima Stručnjaci upozoravaju na oprez: ovaj dio tijela nikada nemoj brijati! Rubrika Beauty Beauty

Želiš isprobati ovaj beauty trend? Uz poseban brijač za lice ili jednostavne britvice za obrve iz drogerije možeš isprobati ovaj tretman kod kuće. Važno: prethodno pripremi kožu temeljnim čišćenjem za (suho!) brijanje i zatim je temeljito premaži kremom.

Photo: Shutterstock

Komentari 0