Beauty

Novi čarobni trik za ljepotu - rižina voda!

Uvijek smo za novu DIY rukotvorinu jer a) jeftino je i b) najčešće itekako dobro djeluje!

Jesi li ikad čula za rižinu vodu? Naime, ona je sada vruća stvar u bespućima interneta, posebice pita li se aktivne beauty obožavatelje, no možeš li pretpostaviti zašto? Ovo malo čudo nema multifunkcionalne mogućnosti, ali je itekako obećavajuća u jednom slučaju - na kosi.

Nakon kurkume, meda i aktivnog ugljena, riža je dodatak iz kuhinje koji prebacuješ u kupaonicu, a u stvari se radi o starom japanskom triku za zdravije vlasi koje pritom i brže rastu. Obožavateljima DIY projekata ovo neće biti čudan pothvat jer već znaju da primjerice kokosovo ulje za kosu radi čudesa, no tu je djelovanje samo privremeno, a rižina voda u stvari ima dugotrajan utjecaj.

Trend polazi od stare japanske tradicije yu-su-ru. Žene su u Japanu godinama koristile rižinu vodu za jačanje svojih tankih vlasi, a kasnije se i dokazalo da amino kiseline, vitamini i proteini pronađeni u riži i doista mogu popraviti zdravstveno stanje naše kose. Dokazano je i da Inozitol u rižinim zrncima pomaže u obnovi oštećene kose. Jesi li dovoljno uvjerena da probaš i sama?

Evo recepta!

Pomiješaj jednu šalicu riže s vodom i ostavi je da stoji dok voda ne postane mliječno bijela. Ocijedi je i ostavi da stoji na sobnoj temperaturi još 12-24 sata kako bi fermentirala. Zatim operi svoju kosu uobičajenim postupkom, ali umjesto običnom vodom isperi je rižinom i ostavi tako na 2-5 minuta. Na kraju sve isperi vodom.

Možda vas zanima McDonaldsovi krumpirići pomažu u rastu kose?! Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram

Komentari 0