Beauty

McDonaldsovi krumpirići pomažu u rastu kose?!

Super, sad se možemo izmotavati da idemo u Mekić zbog frizure, a ne zato što smo slabe na fast food! A ako to nije dobar razlog, ne znamo što jest!

U slučaju da trebaš još jednu super izliku da odeš po te velike, sočne i preukusne McDonalds krumpiriće - dajemo ti jednu izvrsnu! Naime, japansko istraživanje pokazalo je da su najdraži hrskavi krumpirići iz ovog fast fooda moguće rješenje za opadanje kose.

Istraživači s Yokohamina nacionalna sveučilišta otkrili su da je sastojak u McDonaldsovim krumpirićima dosta dobar pomagač u ponovnom rastu kose. Izgleda da polidimetilsiloksan, silikon nadodan u ulje kako bi izbjegli prskanje, pomoć za regeneraciju rupica iz kojih rasu folikule. Silikon je pokazao poprilično impresivne rezultate nakon tri dana, što postavlja sljedeće pitanje: kada će se pojaviti u maskama za kosu?!

Međutim, priča je, kako se čini, malo kompliciranija od toga. Početna istraživanja napravljena su na miševima i pokazala su dobar rezultat na njihovoj dlaki, dok na ljudskoj još nije isprobano. Nije 100 posto dokazano ni da ova "masnoća" može stimulirati rast kose, ali je stvorila stotine novih krvnih žilica koje bi lako mogle biotehnički stvorene folikule potaknuti na rast. No nemoj da te to obeshrabri, jer su istraživači zaista uvjereni da su na dobrom putu, s obzirom na to da sve djeluje obećavajuće. Bilo kako bilo, ne škodi otići po te slasne krumpiriće - hej, sve za ljepotu!

Možda vas zanima Fallayage je novi trend koji će voljeti brinete Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram

Komentari 0