Volimo dodatak ružičaste boje, makar diskretni. Bilo da je u pitanju make up, hrana, odjeća ili u ovom slučaju boja kose. Rose gold je stvar prošlosti poručuju frizeri, napravimo mjesta za 'rose brown'
Da su društvene mreže pokretač trendova već znamo. To je potvrdila i Pinterestova tražilica koja bilježili nevjerojatno velik (i svakim danom sve veći) broj upita po pitanju rose brown boje kose. Uz to, baš svaka cool slavna cura u jednom je trenutku svog života imala pastelno ružičaste pramenove na svojoj kosi. I ne, nisu izašli iz mode, iako su ih fashionistice poput Sienne Miller, Care Delevingne ili Blake Lively nosile prije pet godina.
Kako je većina ovih slavnih cura u svojoj ružičastoj fazi imala zapravo u podlozi plavu boju kose (slavni rose gold), ova godina je rezervirana za brinete. Jer tko kaže da nježno obojeni ružičasto-crveni pramenovi loše pristaju tamnijoj kosi?
Zašto ova boja kose tako dobro stoji brinetama, možda i bolje od klasične balayage tehnike? Prije svega, možeš reći zbogom izbjeljivaču kose koji isušuje i oštećuje svaku, a posebno tamniju kosu. Dakle, s ovom cool bojom tvoja će kosa izgledati puno zdravije, a oštećeni vrhovi su stvar prošlosti.
Kako se postiže rose smeđa kosa? Prirodnu ili obojenu smeđu kosu treba lagano posvijetliti bojom. Naravno, cijeli je postupak posao za profesionalca. Zatim treba izmiješati preljev plave boje rose odsjaja s bojom toplog bakra. Ako se čini prikladnim, možda dodati i trunčicu ljubičaste nijanse. Ipak, ne smije se s ovim pretjerivati. Zatim se ta mješavina počne tonirati po kosi te drži svega 10 minuta. I što onda? Zamoliti svog frizera da stilizira kosu u lijepe kovrče, jer uz takvu frizuru rose smeđa kosa najbolje izgleda.
P.S. Neki hair stilisti se kunu da se savršena rose brown kosa ne može postići bez izbjeljivača, te da je optimalan omjer izbjeljivača, Olaplex tretmana, crvene i smeđe boje potreban za postizanje ove prekrasne boje. Ipak, ti odlučuješ. Mi vjerujemo da je svaka verzija bez izbjeljivača dobra verzija!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.