Beauty

Nova i najbolja kolekcija Barbie lutaka do sad: zašto bi djeci trebali kupiti upravo takvu barbiku?

  • Malo koja djevojčica se u djetinjustvu nije igrala s najpoznatijom lutkom na svijetu - a to je naravno Barbie!
  • No, Barbie više ne izgleda kao nekada te je u potpunosti promijenila svoju viziju "savršene" cure
  • Sada na najbolji način - kroz igru, uči djecu da smo svi različiti i da te različitosti treba tolerirati 
Možda vas zanima Djevojčice 90-ih rado će se prisjetiti ovih Barbie lutaka, bile su najpopularnije Rubrika Life&style Life&style

Barbie lutka definitivno pomiče sve granice o idealima ljepote i ukazuje na važnost različitosti. Lutka nekad osuđivana da djevojčicama nameće nemoguće ideale ljepote, neprirodno dugih nogu, nevjerojatno uska struka i najčešće plave kose i očiju, posljednjih je godina uvelike promijenila svoju filozofiju. Nakon Inspiring Women Collection, koja uključuje poznate ikone poput Elle Fitzgerald, Rose Parks i Maye Angelou, sada, marka nastavlja s naporima da promijeni mišljenje što znači "izgledati kao Barbie".

Naime, u 2021. godini idu još korak dalje sa novom Fashionistas linijom lutaka, u kojoj se izdvajaju prvi Ken u invalidskim kolicima (marka će proširiti i svoj asortiman dodataka za invalidska kolica, uključujući rampu koja se može koristiti s Barbie Dreamhouse), crna Ken lutka s prirodnom kosom i Barbie s vitiligom na tamnijoj koži. 

 | Autor: barbie.mattel.com barbie.mattel.com

No to nije sve. Barbie Fashionistas linija obuhvaća više od 175 modela, a u izboru ove dječje lutke nude razne nijanse kože, boje očiju, boje i teksture kose te tjelesne građe. Tako imamo punašnu Barbie s oblinama, petite ili nisku Barbie i izrazito visoku. Dečki odnosno Kenovi imaju različite frizure poput men buna, pjegice, različitih su rasa, a kad govorimo o tjelesnim oštećenjima tu je i Barbie s protezom umjesto noge.

 | Autor: Pinterest Pinterest

U izjavi je Lisa McKnight, viša potpredsjednica i globalna voditeljica Barbie and Dolls kazala: "Kao najraznolikija linija modnih lutki na tržištu, preuzimamo veliku odgovornost u boljem odražavanju svijeta oko sebe i znamo da ima mnogo pozitivne koristi od izlaganja djece lutkama s različitim tonovima kože, tipovima kose, sposobnostima i još mnogo toga. Ponosni smo što nudimo još širi spektar različitih izbora s najnovijom linijom Barbie Fashionistas, tako da sve više djece vidi odraz individualnosti i jedinstvenosti u svijetu."

Možda vas zanima Žena izrađuje barbike inspirirane životom u karateni - svi se možemo poistovjetiti s njima Rubrika Life&style Life&style
Photo: barbie.mattel.com

Komentari 0