Beauty
money piece kosa

Nježni pramenovi uz lice ponovno su in - ovako ih nosimo ovog ljeta

  • Trendovima u kosi za ljeto pridružuju se i 'money piece' pramenovi, koje već nose Sofia Richie, Beyonce i Rosie Huntington-Whiteley
  • Suptilni pramenovi većinom nekoliko nijansi svjetliji od boje kose, predivno uokviruju i osvježavaju lice te kosi daju luksuzan izgled
  • 'Money piece' ili pramenovi koji uokviruju lice lagan su način za osvježavanje frizure za ljeto, posebno ako ne želimo totalnu transformaciju!

Tanki pramenovi nekoliko nijansi svjetliji od boje kose koji predivno uokviruju lice i lijepo naglašavaju njegov oblik već su neko vrijeme vrlo tražena frizura, a čini se da su sad na red došli i 'money piece' pramenovi. Ovaj povratnički beauty trend bio je vrlo popularan tijekom 90-ih, a zatim opet u 2020. i 2021., a čini se da im sad popularnost opet raste.

money piece kosa | Autor: Instagram @sofiarichiegrainge Instagram @sofiarichiegrainge Foto: Instagram @sofiarichiegrainge. money piece kosa

Elegantne 'money piece' pramenove nose i poznate osobe poput Beyonce, Rosie Huntington-Whiteley i Sofije Richie Grainge, koje su se sve odlučile za plavu varijantu pramenova s ostatkom kose u medenoj, smeđe-plavoj boji.

money piece kosa | Autor: Instagram @beyonce Instagram @beyonce Foto: Instagram @beyonce. money piece kosa

No, 'money piece' pramenovi mogu se napraviti i s drugim kombinacijama boja, bitno je da suptilno i nježno naglašavaju crte lice i daju mu osvježeni izgled. U spajanju s 'money piece' pramenovima posebno će dobro izgledati boje s toplijim podtonovima.

Možda vas zanima S crvenom kosom, shaggy frizurom i bez šminke, Madonnu je na njen slobodan dan teško prepoznati Rubrika Stars Stars

money piece kosa | Autor: Instagram @rosiehw Instagram @rosiehw Foto: Instagram @rosiehw. money piece kosa

'Money piece' pramenovi ili jednostavnije, pramenovi koji uokviruju lice mogu se postići na više načina, kao i njihov konačan izgled, ovisno o tome želimo li jače istaknuti kontrast ili imati više 'osunčane' pramenove, kao i o nijansi boje koju izaberemo za pramenove.
Posebno će se lijepo istaknuti na kosi stiliziranoj u valove, ili već prirodno kovrčavoj ili valovitoj kosi, gdje će posvijetljeni pramenovi dobiti posebno raskošnu dimenziju.

money piece kosa | Autor: Instagram @nnennaechem Instagram @nnennaechem Foto: Instagram @nnennaechem. money piece kosa

Pramenovi su obično strateški smješteni uz lice, od korijena do vrhova, a mi ih onda kasnije možemo stilizirati na drugačije načine kako bi ih više ili manje naglasile.

Kad je riječ o održavanju ovakve frizure, sve ovisi o vrsti 'money piece' pramenova koju odaberemo. Ako se odlučimo za deblje pramenove koji uokviruju lice i svjetliju boju, osvježavanje frizure morat ćemo napraviti prije nego kod nešto suptilnijih pramenova koji će se lakše stopiti s ostatkom kose.

Možda vas zanima Nije željela biti plavuša, ali ni Franka Batelić nije odoljela megapopularnoj nijansi sezone Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @rosiehw

Komentari 0