Beauty

Nije samo za kosu! 5 iznenađujućih ideja kako možeš koristiti suhi šampon

  • Suhi šampon je vjerni pratitelj za mnoge žene
  • A može puno više od osvježenja kose između pranja i pranja
  • Otkrit ćemo ti za što se sve još može koristiti ovaj proizvod

Nakon sporta, na putovanju ili kao spasitelj u nuždi do pranja kose: suhi šampon je svestran. Jesi li znala da se može koristiti i na razne druge načine? Pokazat ćemo ti pet alternativa korištenja suhog šampona od kojih će te neke sigurno iznenaditi.

1. Za definiranje obrva

Nemaš gela za obrve pri ruci? Nema problema! Kako bi obrvama dala više definicije, možeš staviti suhi šampon na čistu četkicu za zube ili na četkicu za trepavice te time proći kroz dlačice. Tako će nastati više teksture te će obrve djelovati automatski punije. Osim toga, tako se mogu fiksirati „neposlušne“ dlačice.

2. Kao pomagač kod stiliziranja

Mnogi hollywoodski stilisti koriste suhi šampon kako bi dali više teksture frizurama svojih klijenata. Za savršeni izgled za plažu možeš staviti malo suhog šampona na kosu te zatim s pomoću figara napraviti lagane valove. Tako nastaje savršeni „beach look“.

Savjet za žene s kratkom kosom: i pixie-cut može se brzo osvježiti tako da se vrhovi – umjesto voska i teških pomada – definiraju s pomoću suhog šampona.

3. Previše proizvoda?

Ako kod stiliziranja kose slučajno naneseš previše sjajnog spreja, seruma ili ulja za kosu, ta se pogreška brzo može ispraviti s pomoću suhog šampona. Jednostavno stavi suhi šampon na pogođeno mjesto, ostavi da djeluje nekoliko minuta da šampon apsorbira višak proizvod, a potom iščetkaj.

Možda vas zanima Novi suhi šamponi na tržištu - isprobale smo oba! Rubrika Beauty Beauty

4. Kao zamjena za dezodorans

Možda se ne treba koristiti svakodnevno, ali u nuždi može suhi šampon zamijeniti dezodorans. Tvari koje sadrži osiguravaju da odgovarajući dio kože ostane suh.

5. Izbjeći statični elektricitet

Nanesi sa sigurnog razmaka suhi šampon na odjeću i to će spriječiti da materijal ostane zalijepljen uz tijelo. Pazi na to da koristiš šampon s prozirnom formulom kako ne bi ostali bijeli ostaci na odjeći.

Možda vas zanima Ova se žena nije 3 tjedna približila šamponu za kosu - evo što je zaključila Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0