Beauty

'Nevidljivi french' se najavljuje kao veliki proljetni trend (i može prorijediti odlaske manikerki)

  • U narednim mjesecima trendseterice neće moći odoljeti nevidljivoj francuskoj manikuri koja nudi niz mogućnosti za igranje s bojama, šljokicama i tehnikama
  • Nevidljivi 'french' najnoviji je beauty trend koji će, ako je vjerovati beauty stručnjacima, svoj vrhunac popularnosti doživjeti u proljeće
  • Donosimo 5 inspiracija za nevidljivu francusku manikuru koja iz dana u dan ima sve veći broj obožavatelja

Kako i većina stvari iz 90-ih i s početka milenija, i ova se nekoć omiljena manikura vratila na tron kako bi još jednom pokorila beauty scenu. Ono što se s godinama ipak donekle promijenilo je način izrade francuske manikure. Sada su bijeli vrhovi noktiju mnogo manji i decentnije izvedeni te nisu toliko upadljivi, a tipična bijela boja može se zamijeniti bilo kojom drugom pa čak i izostaviti. 

Da, dobro si pročitala. Nevidljivi 'french' najnoviji je beauty trend koji će, ako je vjerovati beauty stručnjacima, svoj vrhunac popularnosti doživjeti u proljeće, a predstavalja francusku manikuru s prozirnim vrhovima zbog čega nokti neodoljivo podsjećaju na tijelo meduze.

Nakon serije alternativnih francuskih manikura koje smo imali prilike viđati proteklih godina, omiljeni nail artisti slavnih, Tom Bachik i Julia Diogo predstavili su svoje verzije nevidljivog 'frencha' te su za Glamour pojasnili kako rekreirati ovu sve popularniju manikuru.

Prvo što je neophodno je nanijeti kvalitetan bazni lak u nude ili ružičastoj nijansi. No, ovisno o tehnici, umjesto šarene ili tanke bijele linije na vrhu nokta, ovu trendi manikuru karakterizira ili prozirni završetak za stvaranje suptilnog luka ili ocrtani, ali ne i popunjeni vrh. Obzirom da prirodni nokat sam po sebi ima bijeli završetak, za izradu ove manikure potrebno je nalijepiti prozirne tipse ili nokte produžiti gelom.

'Trenutno je velika pomama za 'čistom estetikom' i čini se da se minimalističke manikure s nude podlogom koja se slaže s bojom kože baš uklapaju u tu vibru. Također su jednostavni za održavanje jer ploha nokta nije toliko uočljiva kad nokti krenu rasti', rekla je Julia Diogo.

Nevidljiva francuska manikura nudi niz mogućnosti za igranje s bojama, šljokicama i tehnikama. Dok Julia najviše voli french s ombre efektom, Tom preferira prozirne vrhove noktiju koji daju kontrast i izgledaju vrlo efektno.

Za rođendansku manikuru Hailee Steinfeld, Tom je kombinirao šljokice i bijele linije prije no što je završio s prozirnim vrhovima bademastog oblika. Ova manikura idealna je za posebne prigode, no ako glamur voliš nositi od 0 do 24, zašto je ne odabrati ju svaki dan?

'Nevidljivo' je izgleda riječ godine kada su manikure u pitanju. Tom je za nedavno održanju dodjelu Zlatnog globusa nevidljivu manikuru napravio i omiljenoj glumici Margot Robbie. Iako joj plohu nokta nije produžio tipsama ili gelom, koristio je nekoliko nude tonova kako bi postigao izgled nevidljivog 'frencha'. Koristio je essie lakove Here To Stay Base Coat i Hi Maintenance. Nakon minute je nanio FX Expressie Halo Top Coat za brzo sušenje te tanki sloj essie Gel Setter Top Coata koji je dao završni sjaj noktima.

5 inspiracija za nevidljivu francusku manikuru

1. Tanki šljokičasti luk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jenny (@jenny.jennys)

2. Ombre manikura

3. Holografski 'french'

 

nokti 2023. Možda vas zanima 5 trendova u manikuri za koje se predviđa da će biti iznimno popularni ove godine Rubrika Beauty Beauty

4. Prozirni 'french'

5. Tanki neonski luk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amy Le (@amyle.nails)

Možda vas zanima 'French' manikura Nicole Peltz Beckham s ombré efektom i šljokicama postaje pravi hit Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @jenny.jennys

Komentari 0