Beauty

Nećeš vjerovati: SVI ponovno nose obične 'špangice'

Devedesete nam se vraćaju već nekoliko sezona, bilo da pričamo o modi ili ljepoti, no za neke stvari nikada ne bismo rekli da će se ponovno nositi - i naravno, totalno smo se prevarili!

O da, kosa iz 90-ih je itekako 'živa i zdrava' u 2018. Dizajneri su naprosto poludjeli za asesoarom za kosu za nadolazeće proljeće, kao i kasnije za jesen; Versace odobrava ukosnicu na jednoj strani glave, Alexander Wang ponovno voli banana-kopče dok Prabal Gurung i Tom Ford u fokus vraćaju kožnate obruče. Međutim, trend nije trend dok ne zaživi na ulici - a jedan beauty/modni asesoar već sada je zavladao društvenim mrežama. Riječ je o onim najobičnijim ukosnicama koje se postavljaju na jedan 'klik' o glavu (da, nekad su bile malo bolne!) i nosila si ih u osnovnjaku da bi razmakla šiške - znamo da znaš o čemu pričamo!

 

A post shared by elsa hosk (@hoskelsa) on

Snap clip, contour clip ili snap barrette neki su od stranih naziva za ovu ukosnicu koju smo mi jednostavno zvali 'špangica'. Ona zapravo nikad nije izašla iz mode, ali se dosad (od 90-ih) zadržavala na glavama dječice predškolskog uzrasta, no cool cure su u njoj vidjele potencijal i tako ubrzo rasplamsale trend. Jedna od prvih 'cool cura', ujedno i zvijezda, koja ih je isfurala je bila Solange Knowles još u 2016. kada ih nitko nije doživljavao ozbiljno. No sada izgleda da ne možemo proći kroz Instagram feed da ne naletimo barem na jednu frizuru s ovim ukosnicama; Nosi ih Elsa Hosk, Bella Hadid, Miley Cyrus, Negin Mirsalehi... i brojne modne blogerice. 

 

A post shared by ⚡️Tezza⚡️ (@tezzamb) on

Možda vas zanima 7 frizura koje uvijek pale i 7 koje nisu najbolji izbor Rubrika Beauty Beauty

Odlučili smo ove 'špangice' proglasiti najvećim ljetnim trendom, koji je pritom svima vrlo pristupačan - što opcijama frizura koje su super jednostavne, što cijenom. Obožavamo!  | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

 | Autor: Instagram Instagram

 | Autor: Instagram Instagram

Photo: Instagram

Komentari 0