Beauty 20. kolovoza 2013.

Nataša Janjić Lokas: "Što sam starija, manje se šminkam!"

Duško Marušić/PIXSELL.

Glumica Nataša Janjić Lokas oduvijek je plijenila pažnju svojom pojavom. Osim istančanim modnim ukusom, pažnju plijeni i crvenom kosom te njegovanim decentnim izgledom.

Natašu Janjić Lokas poznajemo iz mnogih domaćih filmova i serija, ali i s modnih evenata na kojima uvijek izgleda fantastično. Njen njegovan izgled je klasičan i privlačan svim generacijama.

"Svako uljepšavanje kod djevojčica krene s krađom šminke od mame. Teško se mogu prisjetiti svog prvog kozmetičkog proizvoda, ali znam da sam se počela šminkati dosta rano, već krajem osnovne škole. Pretpostavljam da je lak za nokte ipak bio moj prvi komad kozmetike", prisjetila se.

 | Autor: Dalibor Urukalović /PIXSELL Dalibor Urukalović /PIXSELL

Nataša priznaje kako nije sklona modnim ni beauty ekscesima, ali da ipak postoje neke stvari koje si zamjera:

"Ono što si najviše zamjeram je nepotrebno pretjerivanje u količini šminke. Što sam starija, osjećam da je koristim manje. Decentnije je ipak ljepše!"

Kao žena blijede puti, Nataša ljeta provodi u debelom hladu sa zaštitnim faktorom 50. Nije pobornik "prženja" na suncu i vjeruje kako koža pamti. Smatra kako agresivno izlaganje nije dobro po zdravlje kože, a ni po njenu mladolikost.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

"S druge strane, imam jako zahvalnu kožu i od preparativne kozmetike koristim tek po jednu kremu za lice te jednu za tijelo i to po potrebi. Dekorativna kozmetika ipak čini većinu moje torbice i tu sam vjerna Chanelu", otkrila nam je i priznala kako se za posebne prigode posluži umjetnim trepavicama.

Nataša kaže kako je njena najgora navika, kada je njega kože u pitanju, neuredan život i čest boravak u zadimljenim prostorijama.

"Sve ostalo, u mojim je rukama i tu nemam loših navika. Redovito skidam šminku i njegujem ju, no bez pretjerivanja jer vjerujem da ni to nije dobro. Prehrana je također važna, ali iako nisam tu bas odlikaš, ipak bih si dala visoku ocjenu", kaže lijepa glumica.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Od beauty tretmana najviše voli masaže i pedikuru, a svoju crvenu kosu ne planira mijenjati:

"Dolazim u napast samo da se ponekad obojim, ali bude mi žao pa odustanem. Što se dužine tiče, našla sam neku svoju srednju mjeru i samo ju održavam. Što se tiče njege, otkrila sam marokansko ulje koje povremeno stavim nakon pranja."

Kada se govori o starenju, Nataša kaže kako se samo boji da će joj, zbog silnog marketinga, zrela dob uistinu postati odbojna:

"Trenutno je za mene ona prirodna i lijepa kao što je prirodno da dijete nema brkove i bradu i da to ne pokušavamo učiniti neprikladnim. Priželjkujem zdrav i ispunjen život kao i to da nikad neću morati pod nož. Ne želim ići svjesno i potpuno zdrava pod narkozu, s malim nesavršenostima s kojima sasvim lijepo živim već 30 godina. Nije mi cilj dati se u ruke nekome koji bi ih zamijenio za konfekcijski primjerak, trenutno mi se to čini suludim."

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL

U skladu s tim, ikonama ljepote smatra žene koje lijepo nose svoje godine, a istovremeno zrače posebnom energijom i zadovoljstvom.

"Jako volim profinjenu decentnost glumice Robin Wright, nesavršeno lijepu Cate Blanchett, Marion Cotillard je prekrasna, a kod nas jako volim vidjeti i prirodno lijepu i mladu Franku Batelić", za kraj je dodala Nataša.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0